Η EVA Air μέλος του δικτύου Star Alliance

Από σήμερα η EVA Air είναι μέλος του δικτύου Star Alliance, ενισχύοντας περαιτέρω την παρουσία του δικτύου στην περιφέρεια Ασίας-Ειρηνικού.

Στην επίσημη τελετή που έλαβε χώρα στο Διεθνές Αεροδρόμιο Taoyuan της Ταϊβάν, ο Mark Schwab, Διευθύνων Σύμβουλος της Star Alliance, δήλωσε: “Η EVA Air πληροί όλες τις προϋποθέσεις για τη συμμετοχή της στο δίκτυο και μπορώ να επιβεβαιώσω ότι το Ανώτατο Εκτελεστικό Συμβούλιο έκανε ομόφωνα δεκτή την εισδοχή της  EVA Air στην Star Alliance”.

Ο Austin Cheng, Πρόεδρος της EVA Air, δήλωσε από την πλευρά του: “Η συμμετοχή μας στο δίκτυο της Star Alliance μάς παρέχει το προνόμιο να εξυπηρετούμε νέους επιβάτες από όλες τις γωνιές της γης και να τους παρέχουμε τις άψογες υπηρεσίες και την αναγνώριση που είναι συνώνυμο της Star Alliance. Ως μέλος του δικτύου, έχουμε την ευκαιρία να προτείνουμε στους ταξιδιώτες μας νέους τρόπους σύνδεσης με προορισμούς στην Ασία μέσω του κόμβου μας στην Ταϊπέι“.

Στο εξής οι επιβάτες της EVA Air θα έχουν πρόσβαση σε ένα διεθνές δίκτυο 28 αερογραμμών που εκτελεί καθημερινά περισσότερες από 21.900 πτήσεις σε 1.328 αεροδρόμια σε 195 χώρες. Πέρα από την προσθήκη των αεροδρομίων Kaohsiung στην Ταϊβάν και Surabaya στην Ινδονησία στο δίκτυο Star Alliance, η EVA Air επεκτείνει την παρουσία της Συμμαχίας στη σημαντική αγορά των στενών της Ταϊβάν, όπου ο ετήσιος αριθμός επιβατών έχει αυξηθεί από 3 εκατομμύρια το 2009 σε περίπου 9 εκατομμύρια το 2012.

Επιπλέον, χάρη στη γεωγραφική της θέση, η Ταϊβάν έχει τη μικρότερη μέση απόσταση από όλες τις μεγάλες πόλεις της περιφέρειας Ασίας-Ειρηνικού, γεγονός που αναδεικνύει το Διεθνές Αεροδρόμιο Taoyuan σε σημαντικό κόμβο της περιοχής. Συνολικά, η Star Alliance εξυπηρετεί πλέον 10 κεντρικά αεροδρόμια στην Ασία/Ειρηνικό: Τόκιο – Narita και Haneda, Σεούλ– Incheon, Πεκίνο, Σαγκάη– Pudong, Ταϊπέι– Taoyuan, Shenzhen, Μπανγκόγκ, Σιγκαπούρη και Auckland.

Η EVA Air προσφέρει ενιαίο check-in για τον τελικό προορισμό για τους επιβάτες και τις αποσκευές για πτήσεις που εκτελούνται από οποιοδήποτε μέλος της Star Alliance, παρέχοντας μια ομαλή ταξιδιωτική εμπειρία. Το όφελος για τους επιβάτες έγκειται στο ότι δεν χρειάζεται να παραλάβουν τις κάρτες επιβίβασής τους για πτήσεις με ανταπόκριση στα ενδιάμεσα αεροδρόμια και, εφόσον επιτρέπεται από τους τοπικούς τελωνειακούς κανονισμούς, οι αποσκευές αποστέλλονται επίσης απευθείας στους τελικούς προορισμούς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ