Έκδοση ομολόγων 800 εκατ. ευρώ για την Coca-Cola

H Coca-Cola Ελληνική Εταιρεία Εμφιαλώσεως ανακοίνωσε την έναρξη και τους όρους έκδοσης ομολόγων ύψους 800 εκατ. ευρώ, αποτελούμενης από επταετή ομόλογα σταθερού επιτοκίου ύψους 2,375%, που εκδίδονται από τη θυγατρική της Coca-Cola HBC Finance στα πλαίσια του Προγράμματος Μεσοπρόθεσμων Ομολόγων αξίας 3 δισ., το οποίο θεσπίστηκε στις 3 Ιουνίου.

Η Coca-Cola Hellenic και η Coca-Cola HBC παρέχουν εγγύηση για την ως άνω έκδοση. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, θα υποβληθεί αίτηση στην εποπτεύουσα αρχή του Ηνωμένου Βασιλείου για την εισαγωγή των Νέων Ομολόγων στην Επίσημη Λίστα και την έναρξη της διαπραγμάτευσής τους στην Οργανωμένη Αγορά του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου. Η εκκαθάριση και έκδοση των Νέων Ομολόγων αναμένεται να λάβει χώρα την 18η Ιουνίου 2013.

Η Coca-Cola HBC προτίθεται να καταστεί πρόσθετη εγγυήτρια των υφιστάμενων ομολόγων αξίας 500 εκατ. ευρώ, επιτοκίου 7.875%, λήξεως την 15η Ιανουαρίου 2014, εκδόσεως της εκδότριας και με εγγυήτριες την Coca-Cola Hellenic και την Coca-Cola HBC Finance, των υφιστάμενων ομολόγων αξίας 600 εκατ. ευρώ, επιτοκίου 4.250%, λήξεως την 16η Νοεμβρίου 2016, εκδόσεως της εκδότριας και με εγγυήτριες την Coca-Cola Hellenic και την Coca-Cola HBC Finance και των υφιστάμενων ομολόγων, επιτοκίου 5.125%, λήξεως το 2013 και επιτοκίου 5.500% λήξεως το 2015, εκδόσεως της εκδότριας και με εγγυήτριες την Coca-Cola Hellenic και την Coca-Cola HBC Finance P.L.C ή κατά την ημερομηνία έκδοσης των Νέων Ομολόγων την 18η Ιουνίου 2013.

Η εκδότρια ανακοίνωσε ακόμη την πρότασή της προς τους κατόχους των ομολόγων του 2014 για αγορά των ομολόγων τους έναντι μετρητών. Η πρόταση γίνεται σύμφωνα με τους όρους και με την επιφύλαξη των προϋποθέσεων που περιλαμβάνονται στο Πληροφοριακό Δελτίο της Πρότασης της 10ης Ιουνίου 2013 το οποίο συντάχτηκε από την εκδότρια στα Αγγλικά και υπόκειται στους περιορισμούς που ορίζονται στο Πληροφοριακό Δελτίο της Πρότασης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ