Στο LSE η αραβική εταιρεία παροχής ιατρικών υπηρεσιών Al Noor

Η Al Noor, η μεγαλύτερη ιδιωτική αραβική εταιρεία παροχής νοσοκομειακής περίθαλψης, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι σκοπεύει να συγκεντρώνει 320 – 390 εκατ. δολάρια πουλώντας έως και 34% των μετοχών της μέσω της εισαγωγής της στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, με τιμή εγγραφής που θα κυμαίνεται από 8,2 έως 11 δολάρια ανά μετοχή.

Οι αραβικές εταιρείες παροχής νοσοκομειακής περίθαλψης αναμένεται να έχουν άνθηση τα επόμενα χρόνια. Ο κύριος λόγος είναι η αύξηση του πλούτου και η εμφάνιση ασθενειών που σχετίζονται με τον τρόπο ζωής, όπως ο διαβήτης, με αποτέλεσμα 5 από τις 6 χώρες των ΗΑΕ να έχουν αύξηση κρουσμάτων σύμφωνα και με την Διεθνή Ομοσπονδία Διαβήτη.

Σύμφωνα με τα αραβικά μέσα που μετέδωσαν την είδηση, η Al Noor αποτελεί τη δεύτερη αραβική εταιρεία που ανακοινώνει δημόσια εγγραφή στο LSE. Το 2012 η NMC, εταιρία και αυτή παροχής νοσοκομειακής περίθαλψης, άντλησε κεφάλαια αξίας 182 εκατ. δολαρίων από την δημόσια εγγραφή της στο LSE.

Η Al Noor ανήκει στην Ithmar Capital και τους συνεργάτες της, οι οποίοι κατέχουν το 50% όπουαντίστοιχα το 35% κατέχει ο ιδρυτής της Σεΐχης ΜοχάμεντΜπίνΜπουτί Αλ Χαμέντκαι το 15% ο διευθύνων σύμβουλος Κασέμ Αλόμ.

Η εταιρεία μετά την δημόσια εγγραφή τηςθα έχει κεφαλαιοποίηση μεταξύ 950 εκατ. έως 1,2 δισ.δολάρια όπως δήλωσεο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Κασέμ Αλόμ. Η Deutsche Bank και η Goldman Sachs είναι από κοινού χορηγοί και παγκόσμιοι συντονιστέςμε την HSBC ως επιμελητες της δημόσιας έγγραφης της Al Noor.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ