Ακόμη 16 εκατ. λίρες από το ίδρυμα Gates στην G4S

Το φιλανθρωπικό ίδρυμα Bill & Melinda Gates Foundation, του μεγιστάνα των επιχειρήσεων, Bill Gates, εκδήλωσε πρόσφατα το ενδιαφέρον  του για μια νέα επένδυση, που δεν είναι άλλη από τον διεθνή όμιλο εταιρειών παροχής λύσεων ασφαλείας, G4S.

Στα 110 εκατ. λίρες που έχουν επενδυθεί μέχρι στιγμής, στον βρετανικό κολοσσό από το ίδρυμα του Gates, προστέθηκαν εντός της προηγούμενης εβδομάδας, ακόμη 16 εκατ. λίρες, γεγονός που προκαλεί ανακούφιση στην G4S, η οποία μετά το περυσινό φιάσκο, λόγω της αδυναμίας της να ανταπεξέλθει επιτυχώς στα ζητήματα ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, δέχεται δριμύτατη δημόσια κριτική όσον αφορά στην ανάμειξή της στο θάνατο Αγκολέζου πολίτη που απελάθηκε από το Ηνωμένο Βασίλειο και στην κράτηση 11.000 Παλαιστινίων στις φυλακές του Ισραήλ, με τις “ευλογίες” της.

Ο Gates ωστόσο δεν φαίνεται να πτοείται από τις φωνές διαμαρτυρίας και δείχνει πρόθυμος να συνεχίσει να στηρίζει βρετανικές εταιρείες (βλέπε: Carpetright, Diageo και JJB Sports), όπως έχουμε δει και κατά το παρελθόν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ