Στους 20 προκριθέντες του διαγωνισμού έρευνας “Η Ελλάδα Καινοτομεί!” η ERMA FIRST ESK

Η εταιρεία ERMA FIRST ESK Engineering Solutions SA προκρίθηκε στη δεύτερη φάση του Διαγωνισμού Εφαρμοσμένης Έρευνας και Καινοτομίας “Η Ελλάδα Καινοτομεί!” που συνδιοργανώνουν ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών και η Eurobank για δεύτερη φορά.

Το project της ERMA FIRST ESK Engineering Solutions SA αφορά στην ανάπτυξη, σχεδιασμό και πιστοποίηση ενός καινοτόμου, ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης θαλάσσιου έρματος. Θαλάσσιο έρμα είναι το νερό που φέρει ένα πλοίο όταν είναι άδειο από φορτίο με σκοπό την διατήρηση της ασφαλούς ναυσιπλοΐας του. Μέσω αυτού του όγκου πραγματοποιείται  μία ακούσια μεταφορά μικροοργανισμών μεταξύ των οικοσυστημάτων που ταξιδεύουν τα πλοία. Εξαιτίας αυτής της μεταφοράς τα τελευταία 30 χρόνια έχει παρατηρηθεί διατάραξη της βιοποικιλότητας με αρνητικές επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία, στο περιβάλλον και τις τοπικές οικονομίες.

Το ERMA FIRST BWTS έρχεται να δώσει λύση στο παραπάνω πρόβλημα μέσω ενός προηγμένου συστήματος φίλτρανσης του θαλασσινού νερού σε συνδυασμό με υψηλής απόδοσης ηλεκτρολυτικά κελιά για την απολύμανση του. Η κύρια εφαρμογή του συστήματος αφορά κυρίως τα ποντοπόρα πλοία και τους εμπορικούς λιμένες ανά την υφήλιο.

Σημειώνεται ότι στον διαγωνισμό “Η Ελλάδα Καινοτομεί!” υποβλήθηκαν 242 πρωτοποριακές προτάσεις από κορυφαία ερευνητικά κέντρα και επιχειρήσεις, οι οποίες αναδεικνύουν την υψηλή αξία των Ελλήνων ερευνητών. Οι προτάσεις που αξιολογήθηκαν είναι προϊόντα και υπηρεσίες εφαρμοσμένης έρευνας και καινοτομίας, που συμβάλλουν στη βελτίωση της καθημερινής ζωής, ενώ από επιχειρηματική σκοπιά προωθούν και ενισχύουν την εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ