Ημερίδα για την αντιμετώπιση του στρες για άτομα με δύσκολες συμπεριφορές από “το Πέταγμα” και την “TACT Hellas”

Σε ειδική ημερίδα που οργανώθηκε από “το ΠΕΤΑΓΜΑ” και την “TACT HELLAS“, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση και συζήτηση πάνω σε θέματα αντιμετώπισης του στρες για άτομα με διαταραχές αυτιστικού φάσματος, με νοητική υστέρηση ή και διαταραχές συμπεριφοράς.

Την ημερίδα πλαισίωσαν επιστήμονες, καταξιωμένοι στο χώρο της ψυχολογίας και συνεργάτες των συλλόγων, όπως η Π. Παπανικολούλου Ph.D. Ψυχολόγος, ο Α. Οικονόμου M.Sc. Ψυχολόγος, ο Γ. Ζήνδρος M.Sc. Κλινικός Συντονιστής στο οικοτροφείο “Νέα Αρχή” Ιωαννίνων, ο Σ. Δερές Ψυχολόγος, ο Β. Καλοπίσης M.Sc. ειδικός παιδαγωγός και η Α. Κουγιούφα, χοροθεραπεύτρια.

Επίσημη καλεσμένη ήταν η L. Woodcock μητέρα νέου με αυτισμό, εκπαιδεύτρια και συγγραφέας του βιβλίου “Family Meltdown” η οποία και ανέλυσε την προσέγγιση “Χαμηλή Διέγερση” και το πρόγραμμα “Atlass”.

Την ημερίδα χαιρέτησε ο Γ. Καφετζής εκπρόσωπος της ειδικής υπηρεσίας τομέα Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας, ο οποίος ετόνισε την αναγκαιότητα να δημιουργηθούν νέες Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης. Ο σκοπός που εντάχθηκαν οι Στέγες στο επιχειρησιακό συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα “Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού“, ήταν για να λειτουργήσουν ως πρότυπα και καλές πρακτικές, έτσι ώστε να αναπτυχθεί ο θεσμός της υποστηριζόμενης διαβίωσης και της ενσωμάτωσης στη κοινωνία των ατόμων με νοητική υστέρηση. Μεταξύ άλλων φορέων είναι και ο σύλλογος το “ΠΕΤΑΓΜΑ” που παρουσιάζει μια σειρά από καλές πρακτικές.

Όπως εδήλωσε η Πρόεδρος, του Συλλόγου το “ΠΕΤΑΓΜΑ” κα. Ιωάννου: ” Είναι ιδιαίτερη τιμή για μας να είμαστε σε θέση να συμβάλλουμε στην κοινωνία παρουσιάζοντας μεθόδους για την αντιμετώπιση του στρες. Στόχος μας είναι να υποστηρίξουμε του νέους, ώστε να ζήσουν μία αρμονική ζωή στις Σ.Υ.Δ. Στο σύλλογο το ‘ΠΕΤΑΓΜΑ’, χάρη στο ειδικά καταρτισμένο και καταξιωμένο επιστημονικό προσωπικό, μπορούμε και προσφέρουμε στους ενοίκους μας μια αξιοπρεπή ζωή, δημιουργώντας ειδικές συνθήκες, εξατομικευμένα προγράμματα υποστήριξης έτσι ώστε τα άτομα αυτά να ζουν ώς αναπόσταστα μέλη της κοινότητας”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ