emea business monitor

Ο Nicolo Gaggero νικητής στο 8ο τουρνουά “Aegean Airlines Pro-Am”

Σε δύο από τα πιο αξιοζήλευτα γήπεδα γκολφ της Ελλάδας αλλά και του κόσμου στο The Dunes και The Bay Course στην  Costa Navarino, πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία, για όγδοη συνεχή χρονιά, το διεθνές τουρνουά γκολφ “Aegean Airlines Pro-Am”.

Το επιτυχημένο τουρνουά της AEGEAN που συγκέντρωσε 240 παίκτες, επαγγελματίες και ερασιτέχνες, από 21 χώρες του κόσμου, επιβεβαιώνει το υψηλό κύρος της διοργάνωσής του, ως βασικής συνιστώσας του μέλλοντος του γκολφ στη χώρα.

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, το τουρνουά διοργανώθηκε, υπό την αιγίδα των PGAs της Ευρώπης και υπό την πλήρη υποστήριξη του PGA της Ελλάδας, της Κυπριακής και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γκολφ.

Το φετινό τουρνουά, το οποίο διεξήχθη από 29 Μαΐου έως και 1 Ιουνίου,  τίμησαν με τη συμμετοχή τους 60 ομάδες, αποτελούμενες από έναν επαγγελματία και τρεις ερασιτέχνες παίκτες. Οι 60 επαγγελματίες παίκτες συμμετείχαν στο φετινό τουρνουά διεκδικώντας σε επαγγελματικό επίπεδο 70.000 ευρώ, το υψηλότερο prize fund της Ευρώπης σε αγώνα Pro- Am για επαγγελματίες. Για τρίτη χρονιά, στο τουρνουά έγινε χρήση ηλεκτρονικού συστήματος συλλογής σκορ μέσω της Vpar, ενώ υπήρχε απευθείας μετάδοση live scoring και δυνατότητα χρήσης GPS της Golf Buddy.

Αξίζει να αναφερθεί ότι την τελευταία ημέρα της διοργάνωσης του 8ου  Aegean Airlines ProAm διοργανώθηκε στον χώρο προπόνησης του γηπέδου γκολφ The Dunes για πρώτη φορά στα πλαίσια του τουρνουά το “Football & Golf” Clinics, σεμινάρια ποδοσφαίρου και γκολφ με την παρουσία των διεθνών παικτών της Εθνικής μας Ομάδας Ποδοσφαίρου, τους Γ. Σαμαρά, Ο. Καρνέζη, Μ. Σηφάκη και Π. Κόνε, οι οποίοι μαζί με διακεκριμένους επαγγελματίες PGA του γκολφ, με τον Τάκη Γκώνια, τον Jörn Andersen και τον Andreas Möller (όλοι διάσημοι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές) έδωσαν μοναδικά μαθήματα ποδοσφαίρου και γκολφ για τους νεότερους, τους δημοσιογράφους και τους φιλάθλους.

Μετά από έντονο ανταγωνισμό, νικητής στην κατηγορία των επαγγελματιών του 8ου “Aegean Airlines Pro-Am” αναδείχθηκε ο Nicolo Gaggero  από την Ιταλία, ενώ δεύτερος ακολούθησε ο  Liam Bond από την Αγγλία. Στην κατηγορία των ομάδων την πρώτη θέση κατέλαβε η ομάδα από την Ιταλία με τον επαγγελματία παίκτη Akim Hassan, ενώ δεύτερη ήρθε η ομάδα από το Ισραήλ με τον επαγγελματία παίκτη Itamar Cohen.

Το σημαντικό χρηματικό ποσό των 70.000 ευρώ μοιράστηκε στους 60 PGA επαγγελματίες, ενώ δόθηκαν εξαιρετικά έπαθλα – δώρα στους ερασιτέχνες. Ο πρώτος στην κατάταξη επαγγελματίας Nicolo Gaggero  έλαβε το “Τρόπαιο Aegean Airlines Pro-Am”, μαζί με μια επιταγή  7.000 ευρώ.

Η Aegean Airlines έχει αποδείξει την αμέριστη υποστήριξή της στο άθλημα του γκολφ χωρίς ωστόσο να παραβλέπει τις ανάγκες των συνανθρώπων μας και των τοπικών κοινωνιών. Σε αυτό το πνεύμα, το φετινό τουρνουά προσέφερε το ποσόν των 8.000 Ευρώ από τα έσοδα των χορηγιών στα Παιδικά Χωριά SOS. Το Παιδικό Χωριό SOS στην Καλαμάτα υποστηρίζει 110 οικογένειες μέσω του Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας.

Στην ομιλία του στην Τελετή Απονομής Επάθλων και στη Δεξίωση, ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του “8ου Aegean Airlines Pro-Am” και Πρόεδρος της Aegean Airlines, Θεόδωρος Βασιλάκης, συνεχάρη καταρχήν τον Επαγγελματία νικητή και τον δεύτερο νικητή στο ατομικό παιχνίδι, τις έξι νικήτριες ομάδες του 8ου Τουρνουά Γκολφ Aegean Airlines Pro-Am καθώς και τους νικητές του Aegean Airlines Cup 2013 για τις εξαιρετικές τους επιδόσεις και τη γνήσια άμιλλά τους.

Παράλληλα εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς όλους όσους “αγκάλιασαν” το 8ο “Aegean Airlines Pro-Am”, συμβάλλοντας με τις προσπάθειές  τους στην επιτυχία και της φετινής διοργάνωσης. Ο Θ. Βασιλάκης βαθιά συγκινημένος αφιέρωσε την τελετή στη μνήμη του Καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου λέγοντας “Σε ευχαριστούμε καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλε για την αγάπη που έτρεφες για τον τόπο σου τη Μεσσηνία, τον θαυμασμό σου για τις φυσικές ομορφιές της πατρίδας σου και την επιμονή σου να συμβάλεις στην ανάπτυξη αυτού του μοναδικού αθλήματος, του γκολφ. Η δύναμή σου, η επιμονή σου και η σοφία σου θα αποτελούν πάντα πηγή έμπνευσης για εμάς!” Συμπληρώνοντας “Νιώθουμε ιδιαιτέρως χαρούμενοι και τυχεροί που η οικογένειά σου και ιδίως ο γιος σου, Αχιλλέας, συνεχίζει με επιτυχία την προσπάθειά σου για να γίνουν πράξη όλα όσα ονειρευτήκατε μαζί εδώ και περισσότερα από 30 χρόνια”.

Περαιτέρω, τόνισε, ότι σε αυτό το δύσκολο περιβάλλον, οι προσπάθειες για την οικοδόμηση ενός νέου έθνους ανάπτυξης και ευημερίας πρέπει να υποστηριχθούν από έξυπνες νέες επιχειρηματικές ιδέες και ευκαιρίες για εναλλακτικές επενδύσεις. Το γκολφ είναι μία τέτοια παγκόσμια αγορά με τεράστιο δυναμικό. Έχουν γίνει πολλές μελέτες που επαληθεύουν τον θετικό αντίκτυπο του αθλήματος στην κοινωνία και την οικονομία. Ειδικότερα ο αθλητικός τουρισμός στον τομέα του γκολφ μειώνει την εποχικότητα, προσελκύει τουρίστες υψηλού επιπέδου που δαπανούν πολλά χρήματα, ενισχύει την γκάμα και τη διαφοροποίηση των τουριστικών προορισμών και, κυρίως, βελτιώνει την εικόνα του προορισμού.

aegean_golf_kefalogianniΗ υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη στον χαιρετισμό της μεταξύ άλλων είπε: “Είναι μεγάλη χαρά και τιμή μου να είμαι μαζί σας σε αυτόν τον ξεχωριστό προορισμό της COSTA NAVARINO που αποτελεί την παρακαταθήκη του Καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου. Αυτό το τουρνουά που οργανώθηκε από την AEGEAN, μια βραβευμένη ελληνική αεροπορική εταιρεία η οποία καθημερινά μεγαλώνει και αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους εταίρους στην ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού, χαρακτηρίζεται από τους ειδικούς ως ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα του γκολφ στην Ευρώπη. Το γεγονός ότι περισσότεροι από 200 άνθρωποι ταξίδεψαν από όλο τον κόσμο σε αυτήν την όμορφη γωνιά της Ελλάδας, σημαίνει πολλά για την Ελλάδα, ειδικά αυτήν την περίοδο που οι Έλληνες κάνουν μεγάλη προσπάθεια για να ξεπεράσουν την οικονομική κρίση. Εμείς ως Υπουργείο Τουρισμού προσβλέπουμε στον θεματικό τουρισμό και τον αθλητικό τουρισμό.  Οι επενδύσεις σε αυτό τον τομέα και η ανάπτυξη των προορισμών και γηπέδων γκολφ και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας είναι μέσα στους στόχους μας.  Άλλωστε με το γκολφ μπορούμε να προσελκύουμε επισκέπτες όλο τον χρόνο.  Το τουρνουά που διοργάνωσε η  Aegean είναι ένα εξαιρετικό μέσο για να δείξουμε το καλύτερο πρόσωπο της Ελλάδας”.

Ο πρόεδρος της Aegean Airlines, Θεόδωρος Βασιλάκης και η υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Διευθύνων Σύμβουλος των PGAs της Ευρώπης, Ian Randell, ο Πρόεδρος της TEMES Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, οι παίκτες της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου, Γ. Σαμαράς, Ο. Καρνέζης, Μ. Σηφάκης, Π. Κονέ, καθώς και o Τάκης Γκώνιας, και η Νομική Σύμβουλος της Aegean Airlines, κα Κάτια Αβραμίδου, και άλλοι επίσημοι απένειμαν τα έπαθλα στους νικητές κατά την διάρκεια του επίσημου δείπνου της τελετής λήξης, παρουσία σημαντικών προσωπικοτήτων της πολιτικής, επιχειρηματικής και κοινωνικής ζωής.

Η Aegean Airlines αποτελεί από το 2011 τον “προτιμώμενο αερομεταφορέα” της The PGAs of Europe μεταφέροντας τους επαγγελματίες παίκτες της Ευρώπης με ειδικές τιμές και προνόμια.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.