Τέσσερα διεθνή “Χρυσά Αστέρια” για τη FIX

Διεθνή διάκριση έλαβαν και τα δύο σήματα της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας στα Βραβεία “Superior Taste Award iTQi 2013”, που πραγματοποιήθηκαν στις Βρυξέλλες, στις 30 Μαΐου. Οι ελληνικές μπύρες FIX Hellas και FIX Dark βραβεύτηκαν με δύο Χρυσά Αστέρια η καθεμία, για την ανώτερη γεύση και ποιότητά τους.

Τα κριτήρια αξιολόγησης με τα οποία βαθμολογήθηκαν ήταν η γεύση, οσμή, υφή και παρουσίαση, ενώ το πιο σημαντικό βάρος στην τελική βαθμολογία των προϊόντων δόθηκε από τη συνολική αίσθηση απόλαυσης κατά την κατανάλωση.

Ο διαγωνισμός ο οποίος έχει παγκόσμια εμβέλεια, διοργανώνεται από το International Taste & Quality Institute (iTQi), με έδρα τις Βρυξέλλες και στόχο έχει την ανάδειξη και προβολή τροφίμων και ποτών ανώτερης ποιότητας και εξαιρετικής γεύσης. Το σώμα των κριτών απαρτίζεται από αναγνωρισμένους επαγγελματίες, που επιλέγονται προσεκτικά από τις μεγαλύτερες οργανώσεις γευσιγνωσίας και έχουν εξασκηθεί για χρόνια στην αναγνώριση γεύσεων από όλο τον κόσμο. Η διαδικασία αξιολόγησης βασίζεται στην τυφλή δοκιμή, καθώς τα προϊόντα δοκιμάζονται χωρίς συσκευασία και χωρίς κανενός είδους ταυτοποίηση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ