Καλύτερες αμοιβές στη Wall Street και όχι στο Silicon Valley για τους αποφοίτους του Stanford

Οι τελειόφοιτοι του κολεγίου Stanford των ΗΠΑ δίνουν τις τελικές τους εξετάσεις αυτή τη βδομάδα. Το γεγονός ωστόσο δε φαίνεται να έχει ιδιαίτερα μεγάλη σημασία, καθώς το 78% των τελειόφοιτων έχει ήδη μία προσφορά εργασίας, ενώ το 71% την έχει αποδεχθεί.

Ένας άλλος λόγος που οι εξετάσεις δεν έχουν σημασία είναι ότι οι φοιτητές της σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του κολεγίου δεν αποκαλύπτουν τους βαθμούς τους σε συμφοιτητές ή πιθανούς εργοδότες.

Το 72% των θέσεων εργασίας προσφέρονται από επιχειρήσεις του οικονομικού, του διοικητικού ή του τεχνολογικού τομέα. Σε ότι αφορά τις τελευταίες, το πτυχίο του Stanford θεωρείται ότι είναι το “κλειδί” για να ανοίξουν οι πόρτες της Google, της Yahoo, ή του Facebook. Ήδη το 24% των θέσεων εργασίας που καλύπτουν απόφοιτοι του κολεγίου σχετίζονται με την τεχνολογία, ενώ το 32% σχετίζονται με την οικονομία, με το σχετικό ποσοστό να αυξάνει συνεχώς.

Ο μισθός επίσης δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητος, καθώς το 2012 ένας απόφοιτος του Stanford λάμβανε κατά μέσο όρο 115.500 – 150.000 δολάρια. Τα περισσότερα χρήματα τα δίνει ο χρηματοπιστωτικός τομέας και τα λιγότερα οι εταιρείες τεχνολογίας, ενώ σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία, το κενό μεταξύ των αποδοχών στους δύο τομείς της οικονομίας αυξάνει συνεχώς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ