Fiat 500 – Smeg: Δύο παραδείγματα ιταλικής αριστείας συνθέτουν ένα αποκλειστικό προϊόν

Μια ιστορική συνεργασία η οποία ξεχώρισε  στην Ιταλία τη δεκαετία του ‘50 επανέρχεται στο προσκήνιο, αποδεικνύοντας την ικανότητα συνδυασμού της βιομηχανικής τεχνογνωσίας με την ιταλική δημιουργικότητα.

Το ψυγείο “SMEG 500“, που παράγεται από τη Smeg και τη Fiat με τη στυλιστική συνεργασία της Italia Independent, παρουσιάστηκε στο Παρίσι τις τελευταίες μέρες. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο concept store Colette στη Rue Saint-Honoré.

Σχεδίαση που προσελκύει το βλέμμα, ξαφνιάζει και προκαλεί χαμόγελα σε συνδυασμό με την υψηλή τεχνολογία: αυτά είναι τα συστατικά του design που διέπουν τη Fiat & τη Smeg. Η μεταξύ τους χημεία δημιουργεί το “SMEG 500”, ένα ψυγείο που εκπληρώνει την αποστολή του, ενώ επιδεικνύει ένα νέο look και γίνεται ένα αντικείμενο που κλέβει τα βλέμματα.

Μια αυθεντική εικόνα της ιταλικής κατασκευής, το Fiat 500 μπαίνει σε μπαρ και σαλόνια όλου του κόσμου. Το ψυγείο “SMEG 500” επεκτείνει τη “Fiat 500 Design Collection” των αποκλειστικών προϊόντων – έναν καναπέ, ένα τραπέζι και ένα τραπέζι κονσόλα – που είναι εμπνευσμένα από το αυτοκίνητο το οποίο, περισσότερο από κάθε άλλο, έχει σημαδέψει τη μνήμη όλων στην Ιταλία.

Το “SMEG 500” είναι ένα προϊόν-σύμβολο το οποίο φέρνει στο νου μια ιστορική σύνδεση μεταξύ δύο παραδειγμάτων ιταλικής αριστείας. Η Fiat και η Smeg συναντήθηκαν για πρώτη φορά τη δεκαετία του 1950 – το Fiat 500 παρουσιάστηκε στο Τορίνο στις 4 Ιουλίου το 1957 – ενώ την ίδια δεκαετία ξεκίνησε η ανάπτυξη των “λευκών συσκευών”. Το αποτέλεσμα αυτής της συνάντησης ήταν μια συμφωνία που οδήγησε τη Fiat να επεκτείνει την παραγωγή της στα ψυγεία, χάρη στην ανεκτίμητη συμβολή της Smeg.

Από τον Ιούνιο το ψυγείο “SMEG 500” μπορεί να παραγγελθεί στην ιστοσελίδα fiat500design.com.

Τεχνικά χαρακτηριστικά SMEG 500:
– Ενεργειακή κλάση A +
– συνολική καθαρή χωρητικότητα 100 λίτρα
– άνοιγμα / κλείσιμο με 2 συρόμενες πόρτες
– 3 αφαιρούμενες θήκες για μπουκάλια
– 1 ειδικό ράφι για δοχεία
– ρυθμιζόμενος θερμοστάτης
– αυτόματη απόψυξη
– κατανάλωση ενέργειας 115 kWh / έτος
– κλιματικής κατηγορίας ST
– επίπεδο θορύβου 42 dB
– ονομαστική ισχύς 70 W
– Διαστάσεις: Υ83 × Π125 × Β80 εκ.
– Διαθέσιμα χρώματα: λευκό, πράσινο και κόκκινο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ