Αύξηση 5% στα κέρδη τριμήνου για την Amadeus

Η Amadeus ανακοίνωσε οικονομικά αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο του 2013.  Οι τομείς διανομής και τεχνολογικών λύσεων διατήρησαν την καλή ανάπτυξή τους

Τα κυριότερα σημεία του τριμήνου (για την περίοδο που έληξε στις 31 Μαρτίου 2013):
– Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 4,0% στα 795,0 εκατ. ευρώ (4,7% προσαρμοσμένων επί νομισματικών μετατροπών)
– Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων αυξήθηκαν κατά 5,3%  στα 323,4 εκατ. ευρώώ (6,2% προσαρμοσμένων επί νομισματικών μετατροπών)
– Τα προσαρμοσμένα κέρδη  αυξήθηκαν κατά 5% στα 176,3 εκατ. ευρώ.
– Το παγκόσμιο μερίδιο αγοράς αεροπορικών κρατήσεων  από ταξιδιωτικά γραφεία επεκτάθηκε κατά 1,6 ποσοστιαίες μονάδες στο 39,8%.
– Οι επιβάτες που επιβιβάστηκαν αυξήθηκαν κατά 13,6% στα 131,7 εκατομμύρια.

“Οι αγορές στις οποίες δραστηριοποιούμαστε συνεχίζουν να παρουσιάζουν υψηλά επίπεδα πρόκλησης, αλλά το δυνατό μας επιχειρηματικό μοντέλο και το απαράμιλλο portfolio προϊόντων μας επιτρέπουν να σημειώνουμε σημαντική πρόοδο. Το βασισμένο σε συναλλαγές επιχειρηματικό μας μοντέλο έχει αποδειχθεί ανθεκτικό, ενώ το παγκόσμιο αποτύπωμα των πελατών μας παραμένει ένα δυνατό σημείο.

“Η ανάπτυξη μας στηρίχθηκε από τους τομείς της διανομής και των τεχνολογικών λύσεων, συνεχίζοντας το ρεκόρ σταθερής ανάπτυξης από πλευράς εσόδων, το οποίο εν συνεχεία στηρίχθηκε από την εξίσου σταθερή απόδοση του ομίλου – είτε η απόδοση μετρηθεί σε απόλυτα νούμερα, ανάπτυξη αγοράς ή αύξηση μεριδίου αγοράς. Σαν αποτέλεσμα, στο πρώτο τρίμηνο τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων ήταν κατά 5,3% αυξημένα, φτάνοντας στα 323,4 εκατ. ευρώ, και τα προσαρμοσμένα κέρδη μας αυξήθηκαν κατά 5%, φτάνοντας τα 176,3 εκατ. ευρώ.   

Παραμένουμε συγκρατημένα αισιόδοξοι για το υπόλοιπο του 2013 και είμαστε έτοιμοι να επωφεληθούμε από την πιθανή μακροοικονομική ανάκαμψη, η οποία θα μας επέτρεπε να αυξήσουμε τα έσοδα και το επίπεδο συμμετοχής μας και στους δύο τομείς δραστηριότητάς μας”, ανέφερε στη δήλωσή του ο Λουίς Μαρότο, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Amadeus.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ