ΣΕΠΕ: Επανεξελέγη πρόεδρος ο Τάσος Τζήκας

Ο νυν πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ), Τάσος Τζήκας, επανεξελέγη στη θέση του προέδρου του ΣΕΠΕ, κατά τη χθεσινή ετήσια γενική συνέλευση του Συνδέσμου που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης του ΣΕΠΕ πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των πεπραγμένων του διοικητικού συμβουλίου, των επιτροπών του ΣΕΠΕ και των ομάδων εργασίας, ενώ εγκρίθηκε ο ισολογισμός και η έκθεση ελέγχου οικονομικής διαχείρισης της χρήσης.

Στους κύριους άξονες των αναφορών συμπεριλήφθηκαν οι πρωτοβουλίες που ανέπτυξε ο ΣΕΠΕ κατά την τελευταία κρίσιμη διετία, μέσω συνεχών επαφών με φορείς της Πολιτείας και της αγοράς, αλλά και μέσω της ενεργούς συμμετοχής σε όλες τις διαβουλεύσεις που σχετίζονται με θέματα του κλάδου Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ).

Το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΠΕ αναφέρθηκε στη στρατηγική του Συνδέσμου, η οποία στο επίκεντρο της έχει την ανάδειξη του κλάδου σε στρατηγική βιομηχανία για την ανάπτυξη και ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας.

Παράλληλα, σημειώθηκε η ανάγκη ενίσχυσης των ΤΠΕ ως απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη της οικονομίας και την ουσιαστική στήριξη της ελληνικής κοινωνίας, ενώ έγινε ιδιαίτερη μνεία στην παρέμβαση του ΣΕΠΕ για το σχεδιασμό και την υλοποίηση δράσεων εξωστρέφειας και προβολής του κλάδου στις διεθνείς αγορές.

Επιπλέον, ανακοινώθηκε η εκπροσώπηση του Συνδέσμου στο διοικητικό συμβούλιο του DIGITALEUROPE, τον οργανισμό που διαμορφώνει το πανευρωπαϊκό όραμα για την ψηφιακή Ευρώπη, με την εκλογή του γενικού διευθυντή του ΣΕΠΕ, κ. Γιάννη Σύρρου ως μέλους του ΔΣ για την επόμενη διετία.

Στη συνέχεια ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες συγκρότησης σε σώμα του διοικητικού συμβουλίου του ΣΕΠΕ, που προέκυψαν από τις εκλογές της γενικής συνέλευσης της 28ης Μαΐου 2013.

Η νέα σύνθεση διοικητικού συμβουλίου έχει ως εξής:
– Πρόεδρος ΔΣ: Αναστάσιος Τζήκας
– Α΄ εκτελεστικός αντιπρόεδρος: Γιάννης Θεοδωρόπουλος
– Β΄ αντιπρόεδρος: Γιώτα Παπαρίδου
– Γενικός γραμματέας: Αθανάσιος Κωτσής
– Ειδικός γραμματέας: Βασίλης Ορφανός
– Ταμίας: Αντώνης Τσιμπούκης
– Μέλη ΔΣ: Γιώργος Καρανικολός, Μαρίκα Λάμπρου, Θανάσης Πετμεζάς

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ