Ν. Λούλης: “Σταθμός για τη Μύλοι Λούλης η αραβική επένδυση”

Ανακοινώθηκε και επισήμως σε συνέντευξη Τύπου η συμφωνία για την είσοδο της Al Dahra Agriculture Spain, 100% θυγατρικής της αραβικής Al Dahra Holding, στο μετοχικό κεφάλαιο της ελληνικής αλευροβιομηχανίας Μύλοι Λούλη.

Στην ισπανική εταιρεία μεταβιβάστηκαν εχθές, Τρίτη, πάνω από 1,5 εκατ. μετοχές της Μύλοι Λούλη, έναντι 6,3 εκατ. ευρώ, ενώ με βάση την συμφωνία η Al Dahra Agriculture Spain προβλέπεται ότι θα καλύψει ΑΜΚ με ιδιωτική τοποθέτηση περίπου 7,8 εκατ. ευρώ με την οποία θα αποκτήσει επιπλέον ποσοστό ώστε το σύνολο της συμμετοχής της μετά την αύξηση να ανέλθει σε 20%.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος της ελληνικής εταιρείας Νίκος Λούλης τόνισε ότι η είσοδος των Αράβων θα αποτελέσει σταθμό στην πορεία της εταιρείας, ενώ μέσω της συμφωνίας η Μύλοι Λούλης θα έχει πρόσβαση σε αγορές Ασίας, Αφρικής, Αμερικής και Ευρώπης.

Ο αντιπρόεδρος της Al Dahra, Καντίμ Αλ Νταρέι, δήλωσε ότι στόχος των Αράβων είναι μέσω ανάλογων επενδύσεων στον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα σε διάφορες χώρες σε όλο τον κόσμο να διασφαλίσουν τη συνεχή και ομαλή τροφοδοσία τροφίμων τόσο προς τα Ηνωμένα Αραβικά και προς τις υπόλοιπες αραβικές χώρες και την Ασία. Συγκεκριμένα, για την επένδυση στη Μύλοι Λούλης ανέφερε ότι η είσοδος στο μετοχικό της κεφάλαιο ήταν στρατηγικός στόχος, ωστόσο δεν απέκλεισε την πιθανότητα νέων συνεργασιών μεταξύ των δύο εταιρειών.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ