Η Emirates ταξιδεύει προς Μπρισμπέιν και Όκλαντ με Α380

Το Μπρισμπέιν αποτελεί τον τρίτο προορισμό της Emirates στην Αυστραλία που καλωσορίζει τη ναυαρχίδα του στόλου της αεροπορικής εταιρείας.

Η ένταξη του αεροσκάφους Α380 σε μία από τις δύο καθημερινές πτήσεις προς Μπρισμπέιν, θα αυξήσει τη χωρητικότητα της κάθε πτήσης κατά 135 θέσεις. Σήμερα, οι δύο καθημερινές πτήσεις πραγματοποιούνται με αεροσκάφος Boeing 777-300ER. 

Η Αυστραλία αποτελεί μια σημαντική αγορά για την Emirates και βρίσκεται μεταξύ των τριών πρώτων θέσεων στο παγκόσμιο δίκτυο προορισμών της Emirates. Σημαντικό ρόλο σε αυτή τη σχέση διαδραματίζει η συνεχής υποστήριξη του τουρισμού και των εμπορικών δεσμών που προσφέρεται από την ένταξη αεροσκάφους μεγαλύτερης χωρητικότητας μεταξύ των δύο χωρών μας, ενώ η τέταρτη υπηρεσία A380 προς την Αυστραλία θα βοηθήσει περαιτέρω τη συνεργασία μας με την Qantas” είπε ο Salem Obaidalla, Emirates’ Senior Vice President Commercial Operations, Far East and Australasia.

Από τον Οκτώβριο και σε συνεργασία με την Qantas, συνολικά έξι καθημερινές υπηρεσίες A380 θα λειτουργούν με προορισμό το Ντουμπάι μέσω του Διεθνούς Αεροδρομίου του Ντουμπάι και του Concourse A, των πρώτων εγκαταστάσεων αποκλειστικά κατασκευασμένων για αεροσκάφη Α380. 21 αεροσκάφη A380 εξυπηρετούν προορισμούς του παγκόσμιου δικτύου της Emirates, συμπεριλαμβανομένων των: Λονδίνο Heathrow, Μάντσεστερ, Παρίσι και Ρώμη.

Η σημερινή ανακοίνωση έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά πρόσφατων αναβαθμίσεων στις υπηρεσίες της Emirates στην Αυστραλία, συμπεριλαμβανομένης της ένταξης καθημερινής πτήσης προς Μελβούρνη με αεροσκάφος A380, την έναρξη καθημερινού δρομολογίου προς Αδελαΐδα και αύξηση των πτήσεων προς Περθ σε τρεις ημερησίως. Η ένταξη δεύτερου αεροσκάφους A380 προς Σύδνεϋ από τον Ιούνιο έχει επίσης ανακοινωθεί.

Το Α380 έχει μεταφέρει περισσότερους από 14 εκατομμύρια επιβάτες σε 35.000 ταξίδια, διανύοντας 200 εκατ. χιλιόμετρα τα τελευταία πέντε χρόνια, οπότε και ξεκίνησε τη λειτουργία του. Μόνο το 2012, η Emirates πρόσθεσε 11 αεροσκάφη Α380 στο στόλο της και παραμένει ο μεγαλύτερος διαχειριστής τέτοιου τύπου αεροσκαφών με 33 στο στόλο της και 57 σε παραγγελία.

Το A380 της Emirates διαθέτει τρεις κατηγορίες θέσεων, με 399 καθίσματα στην Οικονομική Θέση στο κάτω επίπεδο. Στο άνω επίπεδο βρίσκονται 76 καθίσματα που μετατρέπονται σε απολύτως επίπεδα κρεβάτια για τους επιβάτες της Διακεκριμένης Θέσης, καθώς και 14 ιδιωτικές σουίτες για τους επιβάτες της Πρώτης Θέσης. Οι επιβάτες της Πρώτης Θέσης μπορούν να φρεσκαριστούν σε ένα από τα δύο Shower Spa πριν από τη συνάντησή τους με συνεπιβάτες στο On-Board Lounge, όπου μπορούν να απολαύσουν δωρεάν ποτά και καναπεδάκια.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ