Ο Σαμαράς “κυνηγάει” επενδυτές για την Εθνική

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Βήματος, ο Αντώνης Σαμαράς έχει προσωπικά αναλάβει μέρος της προσπάθειας για την εξεύρεση επενδυτών για την Εθνική Τράπεζα ώστε να καλυφθεί το ποσοστό της ελάχιστης ιδιωτικής συμμετοχής του 10%.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι γι’αυτό το λόγο συναντήθηκε με τον Αριστοτέλη Μυστακίδη, που είναι ένας από τους πλουσιότερους επιχειρηματίες παγκοσμίως, ενώ στο Μέγαρο Μαξίμου βρέθηκαν και μέλη της οικογένειας Λάτση.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι εφοπλιστικές εταιρείες που διατηρούν σχέσεις με τον διυθύνων σύμβουλο της τράπεζας Αλέξανδρο Τουρκολιά προτίθενται να συμμετάσχουν στη συζήτηση για την ανακεφαλαιοποίηση.

Στο μεταξύ, οι διοικήσεις των τραπεζών Alpha και Πειραιώς εκφράζουν τη σιγουριά τους για την εξεύρεση των απαραίτητων κεφαλαίων. Ειδικά η Πειραιώς, εχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή της Societe Generale και της πορτογαλικής BCP.

Δυσκολότερη η κατάσταση για τη Eurobank, που δεν προβλέπεται να συγκεντρώσει το πολυπόθητο 10%, με αποτέλεσμα να καταλήξει να περάσει στον έλεγχο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Σε αυτήν την περίπτωση είναι πολύ πιθανό να συγχωνευτεί με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ