Γιάννης Δοξαράς: Μεγάλες αλλαγές στην αγορά από την πανδημία – “Έτοιμη” να ανταποκριθεί η Warply

Ο ιδρυτής της Warply εκτίμησε ότι η καλή διαχείριση σε εθνικό επίπεδο μπορεί να αποτελέσει και προνόμιο για την “επόμενη μέρα”

Για τον τρόπο με τον οποίο η πανδημία αλλάζει το επιχειρείν αλλά και το πως η Warply αντιμετωπίζει αυτή την αλλαγή μίλησε στο σημερινό emea.live ο Γιάννης Δοξαράς.

Έχοντας μία συνολική εικόνα λόγω της διεθνούς δραστηριοποίησης της Warply, o ιδρυτής και CEO της εταιρείας, τόνισε ότι ο κορωνοϊός θα αναγκάσει πολλά επιχειρηματικά μοντέλα να αλλάξουν και θα φέρει μεγάλες εξελίξεις στην αγορά.

Οι αλλαγές βέβαια θα είναι διαφορετικές από χώρα σε χώρα, εξήγησε, λέγοντας ότι στο εξωτερικό ήδη κάποια εμπορικά κέντρα σκέφτονται να μετατρέψουν τις εγκαταστάσεις τους σε εσωτερικές καλλιέργειες ή κατοικίες. Στην Ελλάδα κάτι τέτοιο δεν παρατηρείται, γιατί σαν χώρα καταφέραμε να διαχειριστούμε καλύτερα την κρίση και είμαστε πιο αισιόδοξοι, σημείωσε.

Ο ιδρυτής της Warply εκτίμησε επίσης ότι η καλή διαχείριση σε εθνικό επίπεδο μπορεί να αποτελέσει και προνόμιο για την “επόμενη μέρα”, τόσο στο κομμάτι του τουρισμού, όσο και στις εξαγωγές. “Μπορούμε να δουλέψουμε πάνω σε αυτό και να μας ωφελήσει, όπως και το γεγονός ότι οι Έλληνες άρχισαν να εξοικειώνονται με τις ψηφιακές τεχνολογίες” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δοξαράς.

Σε ότι αφορά τη Warply, ο CEO της εταιρείας ανέφερε ότι η λειτουργία της δεν επηρεάστηκε σε μεγάλο βαθμό από τις νέες συνθήκες. Έχοντας γραφεία σε Ντουμπάι, Σάο Πάολο και Σιγκαπούρη, η εταιρεία είχε εμπειρία στο remote working και προσαρμόστηκε γρήγορα. Μάλιστα, από το πρώτο διάστημα κιόλας παρατηρήθηκε σημαντική αύξηση παραγωγικότητας, που διατηρήθηκε και το επόμενο διάστημα.

Αυτό που άλλαξε ήταν οι ανάγκες των πελατών της, συμπλήρωσε ο ίδιος. Το γεγονός ότι η Warply μπορούσε να προτείνει ιδέες και να τις εφαρμόσει μέσα σε 2-3 εβδομάδες, έγινε πλεονέκτημα, όταν το προηγούμενο διάστημα μπορεί να μην ενδιέφερε μια μεγαλύτερη εταιρεία, εξήγησε.

Αναφερόμενος, επίσης, στις τάσεις που διαμορφώνονται υπό τις νέες συνθήκες, ο ιδρυτής της Warply, μίλησε για τις ανέπαφες πληρωμές, για τις οποίες εκτίμησε ότι θα κυριαρχήσουν το επόμενο διάστημα, τονίζοντας ωστόσο ότι κανείς δεν μπορεί να ξέρει πραγματικά τι θα συμβεί. Αυτό που προέβλεψε με σιγουριά είναι ότι θα υπάρξουν ανακατατάξεις στην αγορά εργασίας, καθώς όπως είπε, “θα υπάρξουν άνθρωποι που θα γυρίσουν στο πόστο τους και η δουλειά τους θα έχει αλλάξει ή δεν θα υπάρχει”.

Κλείνοντας, ο Γιάννης Δοξαράς μίλησε για τις συνεργασίες της Warply με το υπουργείο Ανάπτυξης – για το e-katanalotis – και την Mastercard – μέσω του Start Path. Ο επιχειρηματίας έκανε λόγο για δύο πολύ σημαντικές και ενδιαφέρουσες συνεργασίες, με απτά αποτελέσματα και παράλληλα έδωσε κάποιες “συμβουλές” στους Έλληνες επιχειρηματίες.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρο το emea.live και τη συζήτηση με τον Γιάννη Δοξαρά, παρακάτω:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ