Σκάνδαλο Wirecard: Έβγαζαν από την εταιρεία εκατομμύρια σε… πλαστικές σακούλες!

Πρώην εργαζόμενοι της εταιρείας κατήγγειλαν το γεγονός στις αρχές του Μονάχου

“Σκηνικό ταινίας” εκτυλίχθηκε στα κεντρικά γραφεία της Wirecard, σύμφωνα με πληροφορίες των Financial Times , Die Welt και του τηλεοπτικού δικτύου ΖDF.  Υπάλληλοι της εταιρείας απομάκρυναν εκατομμύρια ευρώ μέσα σε… πλαστικές σακούλες!

Το περασμένο καλοκαίρι η Wirecard, η οποία είχε κεφαλαιοποίηση 24 δισ. ευρώ, “τάραξε τα νερά” του επιχειρηματικού κόσμου στη Γερμανία, μετά την ανακάλυψη ότι υπάρχει έλλειμα 1,9 δισ. ευρώ στο εταιρικό ταμείο. 

Ρευστό σε …σακούλες σούπερ μάρκετ!

Βάσει πληροφοριών, πρώην εργαζόμενοι της εταιρείας κατήγγειλαν στις αρχές του Μονάχου ότι οι τωρινοί υπάλληλοι βγάζουν συνεχώς μετρητά σε μεγάλες ποσότητες από τα κεντρικά γραφεία.  Η τακτική αυτή δεν είναι κάτι καινούργιο, καθώς ακολουθείται ήδη από το 2012. 

Ωστόσο, δεν έχει διευκρινιστεί ο ακριβής λόγος που μεταφέρεται ρευστό από τα γραφεία με αυτόν τον περίεργο τρόπο. Μάλιστα, πολλές φορές απομάκρυναν εξαψήφια ποσά σε πλαστικές σακούλες από τα … Lidl! 

Πάνω από 100 εκατ. ευρώ έχουν απομακρυνθεί

Η εν λόγω εταιρεία είχε ως κύριο αντικείμενο την εκκαθάριση πληρωμών για εμπόρους και διέθετε τραπεζική μονάδα, χωρίς υποκαταστήματα, ωστόσο. Έτσι, προχώρησε στην αγορά ενός θησαυροφυλακίου στο Μόναχο, λόγω του ότι η ανάγκη για ρευστό γινόταν ολοένα και εντονότερη. 

Ένας από τους πρώην υπαλλήλους της Wirecard, ανέφερε στη γερμανική αστυνομία ότι μεταφερόταν σε τακτική βάση ποσά 200.000-700.000. Υπήρχαν δε και περιστατικά όπου αυτό συνέβαινε πολλές φορές μέσα στην εβδομάδα. Συνεπώς, όπως αναφέρουν οι Financial Times , η Die Welt και το τηλεοπτικό δίκτυο ΖDF, έχουν ήδη απομακρυνθεί πάνω από 100 εκατ. ευρώ. από τα γραφεία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ