Από τη Δευτέρα η πρώτη “απόπειρα” υποδοχής τουριστών- Πως θα γίνεται η είσοδος στη χώρα

Τη Δευτέρα 19 Απριλίου λήγει η προηγούμενη οδηγία, η οποία επέτρεπε να πραγματοποιούνται μόνο οι ουσιώδεις αεροπορικές πτήσεις εσωτερικού

“Στα σκαριά” βρίσκεται η πρώτη απόπειρα υποδοχής τουριστών στη χώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, από την ερχόμενη Δευτέρα 19 Απριλίου, αναμένεται να αρθούν οι περιορισμοί και η καραντίνα για τους ταξιδιώτες από την ΕΕ και πέντε ακόμη χώρες, οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί η έχουν αρνητικό τεστ κορωνοϊού.

Ειδικότερα, οι ταξιδιώτες από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, τη Σερβία, το Ισραήλ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα μπορούν να μεταβούν στην Ελλάδα μέσω των αεροδρομίων της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, του Ηρακλείου, των Χανίων, της Ρόδου, της Κω, της Μυκόνου, της Σαντορίνης, της Κέρκυρας, και από δύο συνοριακές διαβάσεις.

Έτσι, οι επιβάτες από τις χώρες αυτές δε θα μένουν σε καραντίνα 7 ημέρες μετά την άφιξη τους, όπως ισχύει σήμερα. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να αποδείξουν ότι έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου κατά της COVID-19 ή να διαθέτουν αρνητικό τεστ PCR που πραγματοποιήθηκε 72 ώρες πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα. Ωστόσο, θεωρείται δεδομένο ότι οι τουρίστες θα πρέπει να τηρούν τα εγχώρια περιοριστικά μέτρα. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ