Χαράλαμπος Γώγος: Δύσκολο να αποδώσουν τα μέτρα μέχρι την Καθαρά Δευτέρα

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο καθηγητής, τα μέτρα αυτά επιβλήθηκαν για να περιοριστούν, όσο το δυνατόν περισσότερο, οι ανούσιες μετακινήσεις του κόσμου

O καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας του πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος, μιλώντας στο Mega, εκτίμησε πως τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες, θα έχουν μεγαλύτερη διάρκεια. «Είναι δύσκολο να έχει λήξει το πρόβλημα μέχρι την Καθαρά Δευτέρα» , δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο καθηγητής, τα μέτρα αυτά επιβλήθηκαν για να περιοριστούν, όσο το δυνατόν περισσότερο, οι ανούσιες μετακινήσεις του κόσμου και να μειωθεί η κινητικότητα. Εάν μειωθεί η μεταφορά των πολιτών από περιοχή σε περιοχή , τότε δε θα παρατηρούνται εικόνες συνωστισμού. Επομένως, με τον τρόπο αυτό θα μειωθεί και η διασπορά του ιού. 

Ακόμη, επεσήμανε πως ασκείται τεράστια πίεση στο σύστημα Υγείας, η οποία θα σταματήσει μόνο όταν περιοριστεί η διασπορά της νόσου. Τόνισε, πως στα νοσοκομεία καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, η υγειονομική κρίση.

Όσον αφορά το  εμβόλιο της AstraZeneca, υπογράμμισε,  πως θα χορηγηθεί σε περισσότερα άτομα και περισσότερες ηλικιακές ομάδες, καθώς υπάρχει ανάγκη εκτεταμένου εμβολιασμού του πληθυσμού.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ