Νίκος Σύψας: Είναι εξαιρετικά επικίνδυνο να παραμείνει ανοιχτή η αγορά αν συνεχιστούν οι εικόνες συνωστισμού

Ο λοιμωξιολόγος, μεταξύ των άλλων, αναφέρθηκε και στο ζήτημα των σχολείων

Την ανησυχία του  για τις εικόνες συνωστισμού που παρατηρούνται , εξέφρασε ο ο λοιμωξιολόγος Νίκος Σύψας , μιλώντας στο ΜEGA 

«Η επιδημία είναι ακόμα άσχημη, ενώ έχει έρθει και η μετάλλαξη η οποία μεταδίδεται ταχύτατα. Είναι εξαιρετικά επικίνδυνο να παραμείνει ανοιχτή η αγορά αν συνεχιστούν αυτές οι εικόνες» ανέφερε ο Νίκος Σύψας, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο  να εισηγηθεί  η επιτροπή των λοιμωξιολόγων  εκ νέου κλείσιμο της αγοράς. «Παίζουμε με τη φωτιά. Δεν ξέρω αν με τις εικόνες αυτές θα μπορεί να συνεχίσει η αγορά να είναι ανοιχτή», ανέφερε  ο καθηγητής, ενώ παρομοίασε  την κατάσταση με τις εικόνες συνωστισμού τα Χριστούγεννα στο Λονδίνο. «Είχαμε δει τα Χριστούγεννα στο Harrod’s και δείτε τώρα που είναι το Λονδίνο. Οι εικόνες της Ερμού δεν μας δείχνουν αποστάσεις αλλά συνωστισμό», δήλωσε  χαρακτηριστικά ο Νίκος Σύψας.

Αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων , ανέφερε πως θα ανοίξουν μόνο αν σταθεροποιηθεί η επιδημιολογική εικόνα της χώρας  . Τόνισε,  ότι το πιο πιθανό είναι να   ανοίξουν 1η Φεβρουαρίου παρά το γεγονός ότι πρόκειται για “ρίσκο” καθώς στις ηλικίες αυτές τα παιδιά δρουν σαν ενήλικες.  

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ