Σήμερα οι ανακοινώσεις Χαρδαλιά για Γυμνάσια και Λύκεια – Τι έχει σειρά

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών με κύριο θέμα συζήτησης τα Γυμνάσια και τα Λύκεια
χαρδαλιάς

Ενόψει της ανησυχίας που επικρατεί με την εξάπλωση της πανδημίας και την εμφάνιση κρουσμάτων του μεταλλαγμένου ιού , συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή των  λοιμωξιολόγων ,για να αποφασίσει  το επόμενο βήμα σταδιακή άρση των μέτρων. Το άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων είναι το σημαντικότερο θέμα προς συζήτηση, όπως ανέφερε η διευθύντρια της 7ης πνευμονολογικής κλινικής  του Νοσοκομείου  “Σωτηρία”,  Μίνα Γκάγκα.

Παράλληλα, η  Γκάγκα ανέφερε χθες πως «Μας απασχολεί η μετάλλαξη, η οποία φαίνεται ότι δημιουργεί πρόβλημα σε χώρες όπως η Αγγλία, η Πορτογαλία, αλλά η Ελλάδα πήρε μέτρα έγκαιρα και ευτυχώς είμαστε σε καλύτερη κατάσταση αυτήν τη στιγμή», αλλά πρόσθεσε πως «επειδή αυτή τη στιγμή δεν είμαστε εμβολιασμένοι πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα, με προσεκτικό άνοιγμα σιγά-σιγά της οικονομίας, για να μπορέσουμε να φτάσουμε με ασφάλεια στον εμβολιασμό όλου του πληθυσμού».

Σήμερα οι ανακοινώσεις Χαρδαλιά- Τι θα γίνει με την εστίαση 

Έτσι,  σήμερα στις 6:00 και  αναμένεται να πραγματοποιήσει  ανακοινώσεις  ο υφυπουργός προστασίας , Νίκος Χαρδαλιάς,  σχετικά με τις αποφάσεις της επιτροπής των ειδικών. Σύμφωνα με πληροφορίες,  η επιτροπή εξετάζει το ενδεχόμενο να ανοίξουν τα γυμνάσια και τα λύκεια την 1η Φεβρουαρίου , ενώ ενδέχεται την επόμενη Δευτέρα να τεθούν ξανά σε λειτουργία  και τα πρακτορεία ΟΠΑΠ. Ταυτόχρονα,  αυξημένες είναι οι πιθανότητες να επιτραπεί ξανά το κυνήγι και το ψάρεμα την ίδια ημερομηνία,  αλλά υπό προϋποθέσεις  όπως π.χ ο περιορισμένος αριθμός ατόμων σε κάθε νομό . Ακόμη,  όσον αφορά το χιονοδρομικά κέντρα και τις ελεύθερες  μετακινήσεις  από νομό σε νομό,  αναμένεται να  λειτουργήσουν ξανά μετά τα μέσα Φεβρουαρίου.

Αναφορικά με το μείζον θέμα της εστίασης , η επαναλειτουργία προβλέπεται στις αρχές Μαρτίου με τον Άδωνι Γεωργιάδη να δηλώνει : «Δεν βιάζονται να ανοίξουν. Δεν θέλουν να ανοίξουν με λίγα τετραγωνικά, γιατί αυτό θα καταστήσει την λειτουργία τους ζημιογόνα. Θέλουν όταν ανοίξουν να είναι βέβαιοι ότι θα ανοίξουν και δεν θα ξανά κλείσουν. Η επίσημη άποψη από τον κλάδο αυτή ήταν».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ