Ματίνα Παγώνη: Ακόμα και με 500 κρούσματα την ημέρα θα ανοίξουν τα σχολεία

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η έναρξη της σχολικής χρονιάς να πάρει παράταση μερικές μέρες προκειμένου να αποτιμηθεί η κατάσταση.

Διευκρινήσεις σχετικά με τον αριθμό κρουσμάτων που θα κρίνουν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, έδωσε μιλώντας στον ΣΚΑΙ η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη. 

Όπως ανέφερε η κα. Παγώνη, οι παράγοντες που θα κάνουν την κυβέρνηση να επανεξετάσει το άνοιγμα των σχολείων είναι οι εξής:

  • Ο αριθμός των κρουσμάτων
  • οι νοσηλευόμενοι
  • οι διασωληνωμένοι

“Αν υπάρχει μία τάση πολύ υψηλή δε θα ανοίξουν τα σχολεία.” ανέφερε η κα. Παγώνη και συνέχισε “αν για παράδειγμα, δηλαδή, έχουμε 700-1000 κρούσματα δε θα ανοίξουν. Εάν είναι μέχρι τα 350 -400 κρούσματα θεωρώ ότι τα σχολεία θα ανοίξουν. Αν είναι παραπάνω τότε θα καθίσουν στο τραπέζι η κυβέρνηση και η Επιτροπή και θα μελετήσουν ξανά την κατάσταση ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η έναρξη της σχολικής χρονιάς να πάρει παράταση μερικές μέρες προκειμένου να αποτιμηθεί η κατάσταση.

“Αν δεν έχουμε το σύνολο μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου, να έχει επιστρέψει ο κόσμος από τις διακοπές, να γνωρίζουμε τα κρούσματα κανείς δε μπορεί  να πει με σιγουριά πότε θα ανοίξουν τα σχολεία. Γι΄αυτό, λοιπόν, πάμε και προς τις 14 Σεπτεμβρίου”.

Μεταξύ άλλων η κ. Παγώνη αναφέρθηκε και στην αξία της μάσκας τονίζοντας ότι “κανείς δε μπορεί να αμφισβητήσει την ασφάλεια της μάσκας. Με τη μάσκα πρέπει να προχωρήσουμε”.

Αυτό που την ανησυχεί πάντως δεν είναι ακόμα η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού αλλά ο αυξανόμενος αριθμός των διασωληνωμένων.

“Το σημείο πίεσης δεν είναι τα κρούσματα αλλά οι νοσηλευόμενοι στα νοσοκομεία της Ελλάδας και οι διασωληνωμένοι. Αν οι νοσηλευόμενοι παραμείνουν σε χαμηλό αριθμό για εμάς αυτό θα είναι το ευχάριστο. Αυτό που μας ανησύχησε είναι ότι μέσα σε 15 μέρες πήγαμε στους 33 διασωληνωμένους. Επίσης, μας ανησυχούν τα αποτελέσματα των τεστ μετά τις επιστροφές από τις διακοπές” υποστήριξε χαρακτηριστικά.

Τέλος, η κα. Παγώνη τόνισε τη σημασία να προετοιμάσει η οικογένεια το παιδί της να φοράει μάσκα πριν το άνοιγμα των σχολείων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ