Τα 4 κορυφαία gadgets του καλοκαιριού!

Η ομάδα του Startupper προτείνει «έξυπνα», βιώσιμα και καινοτόμα εργαλεία που κάνουν την ζωή μας ευκολότερη!

Η ομάδα του Startupper παρουσιάζει 4 κορυφαία gadgets που έρχονται για να σου… λύσουν τα χέρια!

Τα έξυπνα προϊόντα τεχνολογίας εξυπηρετούν τους γρήγορους  ρυθμούς της καθημερινότητάς μας, παρέχοντας ευελιξία και εκτοξεύοντας την παραγωγικότητα.

Το STARTUPPER MAG βρέθηκε στις Σπέτσες και δοκίμασε το νέο ηλεκτρικό AMI της Citroёn.

Μικρό, ευέλικτο, «πράσινο» και αθόρυβο, το AMI πρωτοτυπεί στον τομέα της βιώσιμης κινητικότητας, καθώς πρόκειται για ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο, με μηδενικές εκπομπές CO2 και με αυτονομία 75 χλμ.  Σε ένα νησί όπου απαγορεύονται τα αμάξια, το AMI σου λύνει τα χέρια, καθώς το μέγεθος και η ευελιξία του… σε πάνε παντού! Μάλιστα, το νέο αυτοκίνητο-gadget απευθύνεται κυριολεκτικά σε όλους.  Πρώτον, γιατί εξυπηρετεί και νέα άτομα, άνω των 16 ετών, που δεν κατέχουν άδεια οδήγησης και δεύτερον, επειδή η τιμή του είναι λίγο πιο πάνω –ή αντίστοιχη– από ένα υψηλής ποιότητας ηλεκτρικό ποδήλατο! Όχι μόνο στο νησί αλλά και στην πόλη το AMI είναι ό,τι πρέπει για σύντομες μετακινήσεις, εύκολο στη χρήση και ξεκούραστο για τις μέρες που οι δρόμοι πλημμυρίζουν.

Το αποκορύφωμα όλων είναι πως δεν χρειάζεται να επισκεφθείς κάποιο συγκεκριμένο σημείο φόρτισης, καθώς το AMI φορτίζει μέσα σε μόλις 3 ώρες, σε μια συμβατική οικιακή πρίζα 220V. 

Mi Smart Air Fryer Xiaomi

Το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό μας όταν σκεφτόμαστε την Xiaomi σίγουρα δεν είναι η μαγειρική.

Η εταιρεία τεχνολογίας, όμως, καινοτομεί και φέρνει τα πάνω κάτω για ακόμη μία φορά!

Το Air Fryer της Xiaomi πρόκειται για ένα μοναδικό minimal gadget, που δεν πρέπει να λείπει από καμία κουζίνα. To Mi Smart Air ετοιμάζει ζεστά γεύματα μόλις σε λίγα λεπτά και τηγανίζει με… θερμό αέρα. Με ισχύ 1.500W και χωρητικότητα 3.5Lt τα φαγητά αποκτούν ροδοκόκκινη κρούστα και ζουμερό εσωτερικό.

Ταχύτατα, πρακτικότερα και υγιεινότερα. Μέσω της OLED οθόνης αφής, μπορείς να επιλέξεις τον τρόπο που θα προετοιμάσεις το γεύμα σου. Μάλιστα, το Mi Smart σου δίνει τη δυνατότητα «έξυπνου προγραμματισμού», ακόμα και αν λείπεις όλη μέρα από το σπίτι. Όταν γυρίσεις το γεύμα σου θα σε περιμένει ζεστό και φρέσκο, έως και 24 ώρες. Μικρή, βολική και εύκολη στην αποθήκευση, η «έξυπνη» φριτέζα της Xiaomi «ταΐζει» έως και πέντε άτομα, ενώ η αντικολλητική επίστρωση του μαγειρικού κάδου κάνει το καθάρισμά της… «παιχνιδάκι».

Elektroni Patin-e C(ommuting) 

To Patin-e της startup εταιρείας Elektronio έρχεται από τη Θεσσαλονίκη!

Το ηλεκτρικό πατίνι της Elektronio ξεχωρίζει για το μοναδικό του design, χειροποίητο και εξ ολοκλήρου σχεδιασμένο από τη νεοφυή επιχείρηση της συμπρωτεύουσας, το Patin-e διακρίνεται για την κομψή, σύγχρονη και συνάμα vintage αισθητική του.

Εκτός από καλαίσθητο, το Patin-e είναι εξίσου ασφαλές και άνετο, καθώς διαθέτει την κατάλληλη γεωμετρία, με μεγάλες ρόδες και ευρεία πλατφόρμα στην οποία τοποθετεί ο χρήστης τα πόδια και έναν μηχανισμό ο οποίος απορροφά τους κραδασμούς.

Μάλιστα, η Elektronio έχει προνοήσει τόσο για τα πρακτικά, καθώς το πατίνι είναι ιδιαίτερα ελαφρύ και αναδιπλώνεται, όσο και για τα λειτουργικά θέματα. Συγκεκριμένα, το Patin-e συνδέεται με smartphone, παρέχοντας χρήσιμα δεδομένα, όπως ταχύτητα και μπαταρία.

Η ταχύτητά του φτάνει τα 25 χιλιόμετρα/ώρα και η ομάδα συστήνει τη χρήση του σε ποδηλατοδρόμους και δρόμους ήπιας κυκλοφορίας, ενώ πρόσφατα η startup σχεδίασε μια limited συλλογή οχημάτων για την πλατφόρμα online delivery e-food.

Huawei MatePad Paper 

Το νέο tablet MatePad Paper της Huawei είναι συνώνυμο της καινοτομίας, της κομψότητας και της εξελιγμένης τεχνολογίας. Διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά που καθιστούν ένα τάμπλετ εύχρηστο και κατάλληλο για χρήση από το σπίτι μέχρι και την παραλία.

Η 10.3 ιντσών οθόνη του διευκολύνει στην ανάγνωση κειμένων, χάρη στη λειτουργία Flicker Free, η οποία δίνει την ίδια αίσθηση επαφής με ένα κανονικό βιβλίο. Επίσης, η FullView λειτουργία προστατεύει τα μάτια και επιτρέπει την πολύωρη εστίαση στην οθόνη.

Η γραφίδα τελευταίας τεχνολογίας ενεργοποιεί τη διαίρεση της οθόνης, δίνοντας στους χρήστες τη δυνατότητα να διαβάζουν, για παράδειγμα, από τη μία πλευρά και από την άλλη να κρατούν τις σημειώσεις τους. 

Η αυτόματη καταγραφή του ήχου αποτελεί επίσης ένα σημαντικό χαρακτηριστικό του Huawei MatePad Paper, καθώς χάρη στην αυτόματη αποθήκευση των ηχητικών κατά τη διάρκεια μιας σύσκεψης, ο χρήστης μπορεί να καταγράψει όλα όσα ειπώθηκαν, χωρίς να έχει το άγχος της μαγνητοφώνησης. 

Τέλος, με το Huawei MatePad Paper όλα τα αρχεία και οι σημειώσεις παραμένουν πάντα ασφαλή, λόγω της λειτουργίας του δακτυλικού αποτυπώματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ