Βόρεια Κορέα: “Κλέβει” κρυπτονομίσματα για να ενισχύσει το οπλοστάσιο της

Από το 2020 μέχρι το 2021, ο αριθμός των ηλεκτρονικών επιθέσεων που σχετίζονται με τη Βόρεια Κορέα αυξήθηκε από 4 σε 7 επιθέσεις, ενώ η αξία των ψηφιακών στοιχείων που εκλάπησαν από τις κακόβουλες αυτές επιθέσεις αυξήθηκε κατά 40%

Η Βόρεια Κορέα πραγματοποίησε τουλάχιστον 7 επιθέσεις σε πλατφόρμες κρυπτονομισμάτων αποσπώντας ψηφιακά νομίσματα που αντιστοιχούσαν περίπου σε 400 εκατομμύρια δολάρια το 2021.

Επρόκειτο για μία από τις πιο παραγωγικές χρονιές για την Πιονγκγιάνγκ, σύμφωνα με μία νέα αναφορά της εταιρείας Chainalysis που συνεργάζεται με κυβερνητικές υπηρεσίες και οικονομικούς οργανισμούς για ζητήματα κρυπτονομισμάτων.

Από το 2020 μέχρι το 2021, ο αριθμός των ηλεκτρονικών επιθέσεων που σχετίζονται με τη Βόρεια Κορέα αυξήθηκε από 4 σε 7 επιθέσεις, ενώ η αξία των ψηφιακών στοιχείων που εκλάπησαν από τις κακόβουλες αυτές επιθέσεις αυξήθηκε κατά 40%, όπως υποστηρίζει η σχετική αναφορά.

«Από τη στιγμή που τα ψηφιακά νομίσματα πέρασαν στην κυριότητα της Βόρειας Κορέας, άρχισε μία προσεκτική διαδικασία ξεπλύματος τους, προκειμένου να καλυφθεί η πηγή προέλευσης, αλλά και να γίνει η εκταμίευσή τους», προσθέτει η αναφορά.

Μία ομάδα ειδικών του ΟΗΕ που επιτηρεί τις διεθνείς κυρώσεις που εφαρμόζονται σε βάρος της Βόρειας Κορέας έχει κατηγορήσει την Πιονγκγιάνγκ ότι χρησιμοποιεί τα χρήματα που κλέβει για να υποστηρίξει τα προγράμματα ανάπτυξης πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων, παρακάμπτοντας τις κυρώσεις. Σημειώνεται πως η Βόρεια Κορέα δεν ανταποκρίθηκε στις έρευνες των ΜΜΕ, αλλά έχει προηγούμενα εκδώσει ανακοινώσεις, απορρίπτοντας τις καταγγελίες για τη δράση της, στις κυβερνοεπιθέσεις κλοπής κρυπτονομισμάτων.

Την προηγούμενη χρονιά, οι ΗΠΑ κατηγόρησαν 3 προγραμματιστές υπολογιστών από τη Βόρεια Κορέα για μία οργανωμένη εκστρατεία ηλεκτρονικών υποκλοπών, με στόχο την κλοπή περισσότερων από 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, τόσο σε κανονικά νομίσματα, όσο και σε κρυπτονομίσματα, επηρεάζοντας τη λειτουργία εταιρειών από τον τραπεζικό τομέα, μέχρι τις εταιρίες παραγωγής ταινιών στο Χόλιγουντ.

διαβάστε όλο το θέμα στο Startupper.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ