TeamViewer: Νέα πλήρως διαδραστική εκδοχή ιδιωτικών online μαθημάτων

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στις λειτουργίες που υπερβαίνουν κατά πολύ τις δυνατότητες απλών διαδικτυακών συναντήσεων, όπως η κοινή επεξεργασία φορτωμένων εγγράφων, ψηφιακών πινάκων, χωριστών δωματίων για ομαδική εργασία καθώς και η δυνατότητα ερευνών σε πραγματικό χρόνο εντός των μαθησιακών ομάδων.

Η γερμανική εταιρεία λογισμικού TeamViewer οδηγεί σε ψηφιοποίηση τον εκπαιδευτικό τομέα στην Ευρώπη. Η νέα λύση της TeamViewer TeamViewer Classroom επιτρέπει τη διαδραστική συνεργασία σε σχολεία, πανεπιστήμια και άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Το TeamViewer Classroom είναι η πρώτη πλήρως συμβατή GDPR λύση από έναν Ευρωπαϊκό παγκόσμιο παίκτη που δεν χρησιμοποιεί παρόχους τρίτων. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να πληρούνται όλες οι απαιτήσεις προστασίας δεδομένων των υπουργείων Παιδείας των ευρωπαϊκών χωρών.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στις λειτουργίες που υπερβαίνουν κατά πολύ τις δυνατότητες απλών διαδικτυακών συναντήσεων, όπως η κοινή επεξεργασία φορτωμένων εγγράφων, ψηφιακών πινάκων, χωριστών δωματίων για ομαδική εργασία καθώς και η δυνατότητα ερευνών σε πραγματικό χρόνο εντός των μαθησιακών ομάδων.

Μέσα από εκτεταμένα δικαιώματα εποπτείας, οι εκπαιδευτικοί μπορούν να καθοδηγήσουν τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ των συμμετεχόντων και να τεκμηριώσουν τα αποτελέσματα των συναντήσεων. Επιπλέον, οι εκπαιδευτικοί μπορούν να αποθηκεύουν τα έγγραφά τους online, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν για άλλες μαθησιακές ενότητες ανά πάσα στιγμή. Επίσης, είναι δυνατή η σύνδεση μέσω plugin και ανοιχτού API με διάφορες άλλες πλατφόρμες εκμάθησης, όπως το Moodle.

Ο Hendrik Witt, Chief Product Officer της TeamViewer: «Η ψηφιοποίηση στην εκπαίδευση είναι ένα σημαντικό έργο. Το γεγονός ότι πρέπει να σημειώσουμε πρόοδο σε αυτό ως κοινωνία έχει γίνει πολύ σαφές τον τελευταίο ενάμισι χρόνο στο πλαίσιο της κρίσης του κορονοϊού. Με τo νέo TeamViewer Classroom, συμβάλλουμε στην ψηφιακή πρόοδο στα σχολεία και τα πανεπιστήμια. Μέσα από την πολυετή συνεργασία μας με κυβερνητικά ιδρύματα και μεγάλους πελάτες από διάφορους τομείς, τα υψηλότερα πρότυπα ασφάλειας και προστασίας δεδομένων είναι μείζον θέμα για εμάς. Αυτά, μαζί με πολλές άλλες λειτουργίες, έχουν πλέον ενσωματωθεί στο Classroom. Ήταν ιδιαίτερα σημαντικό για εμάς να κατοχυρώσουμε το θεμελιώδες δικαίωμα στην εκπαίδευση χωρίς να χρειάζεται να κάνουμε συμβιβασμούς στο θεμελιώδες δικαίωμα στην προστασία των δεδομένων.»

Το Classroom αναπτύσσεται από την TeamViewer από άκρο σε άκρο στην Ευρώπη και φιλοξενείται και λειτουργεί στους δικούς της διακομιστές σε γερμανικά κέντρα δεδομένων. Συμμορφώνεται με όλους τους κανονισμούς του Ευρωπαϊκού Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων (GDPR) και δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην προσβασιμότητα. Η εντελώς διαδικτυακή λύση απαιτεί μόνο από τους χρήστες να έχουν ένα κοινό πρόγραμμα περιήγησης στον υπολογιστή, το φορητό υπολογιστή, το tablet ή το smartphone τους και ως εκ τούτου λειτουργεί επίσης σε παλαιότερες συσκευές και ανεξάρτητα από τα λειτουργικά συστήματα. Εκτός από την παροχή και τη λειτουργία της λύσης, η TeamViewer παρέχει επίσης τεχνική υποστήριξη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ