Σε ενίσχυση του αντικαρκινικού οπλοστασίου της προχωράει η Pfizer

Στην εξαγορά της Καναδικής Trillium προχωράει η Αμερικανική Pfizer.

Η Pfizer Inc δήλωσε τη Δευτέρα ότι θα αγοράσει την Καναδική κατασκευαστική εταιρία φαρμάκων Trillium Therapeutics Inc σε μια συμφωνία των 2,26 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την ενίσχυση του οπλοστασίου της και των θεραπειών για τον καρκίνο του αίματος.

Η Pfizer, η οποία απέκτησε μερίδιο περίπου 25 εκατομμυρίων δολαρίων στην Trillium πέρυσι, θα αγοράσει τις υπόλοιπες μετοχές έναντι $18,50 δολαρίων ανά τεμάχιο, αντιπροσωπεύοντας ένα premium 203,8% στην τελευταία τιμή κλεισίματος της μετοχής.

Η Pfizer αναμένει να επωφεληθεί από τις θεραπείες για τον καρκίνο της εταιρίας Trillium με έδρα τον Καναδά που στοχεύουν σε ένα σήμα ανάλογο του «μην με φάς» που χρησιμοποιείται από τα καρκινικά κύτταρα για να αποφύγουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Η Forty Seven Inc, η οποία αναπτύσσει επίσης φάρμακα που στοχεύουν τα ίδια αντισώματα, αγοράστηκε από την Gilead Sciences Inc (GILD.O) για 4,9 δισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι.

Περισσότεροι από 1 εκατομμύριο άνθρωποι παγκοσμίως διαγνώστηκαν με καρκίνο του αίματος το 2020, αντιπροσωπεύοντας σχεδόν το 6% όλων των διαγνώσεων καρκίνου. Την ίδια χρονιά, περισσότεροι από 700.000 άνθρωποι παγκοσμίως πέθαναν από μια μορφή καρκίνου του αίματος.

Οι μετοχές της Trillium εισηγμένες στις ΗΠΑ διαπραγματεύονταν στα 17,73 $ πριν από το κουδούνι λήξεως τη Δευτέρα, έχοντας υποχωρήσει 59% το 2021. Η Pfizer αγόρασε σχεδόν 2,3 εκατομμύρια μετοχές της Trillium στα 10,88 δολάρια η καθεμία τον Σεπτέμβριο.

Ο οικονομικός σύμβουλος της Pfizer για αυτή τη συναλλαγή είναι η BofA Securities Inc και η Centerview Partners LLC είναι της Trillium.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ