EXCELON: Η Blockchain τραπεζική εμπειρία είναι εδώ

Η EXCELON κάνει το πέρασμα από τον κόσμο του παραδοσιακού χρήματος σε αυτόν των κρυπτονομισμάτων να φαίνεται απλό, παρέχοντας στους χρήστες της, και ειδικά σε αυτούς της νεότερης ηλικίας, τις υπηρεσίες που ζητούν από μία τράπεζα!

Δύο χρόνια μετά την αρχική της εμπορική λειτουργία, η EXCELON επιβεβαιώνει την αρχική της δήλωση για την ενσωμάτωση του Blockchain στις υπηρεσίες της, με σκοπό να μετατραπεί σε Blockchain τράπεζα.

Το XLON Chain

Το XLON Chain, που είναι ήδη στον αέρα από τις αρχές Ιουνίου 2021, είναι ένα επόμενης γενιάς δημόσιο blockchain δίκτυο το οποίο δίνει τη δυνατότητα γρήγορων συναλλαγών σε παγκόσμιο επίπεδο, και έχει τα παρακάτω χαρακτηριστικά.

  • Ασφάλεια Συναλλαγών. Με ισχυρή κρυπτογράφησή και υπογραφή των συναλλαγών και των μπλοκ από πιστοποιημένους φορείς, θεωρείται ένα από τα ασφαλέστερα Blockchains στον κόσμο.
  • Χαμηλού κόστους. Οι συναλλαγές ολοκληρώνονται άμεσα, και με ελάχιστο κόστος σε αντίθεση με τα γνωστά blockchains του Bitcoin και Ethereum.
  • Έξυπνο. Το XLON Chain υποστηρίζει αποκεντρωμένες εφαρμογές (Dapps) καθώς και smart contracts προκειμένου να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε άπειρες εφαρμογές που λειτουργούν αποκεντρωμένα επάνω στο blockchain.
  • Πράσινο. Λόγω της τεχνολογίας του η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας για τη λειτουργία του είναι σχεδόν μηδενική σε σύγκριση με τα γνωστά blockchains.
  • Ένα Blockchain για όλες τις χρήσεις:H τεχνολογία του XLON Chain μπορεί να υποστηρίξει αμέτρητες χρήσεις με όλα τα στοιχεία που η νομοθεσία απαιτεί. Το οικοσύστημα του XLON Chain απαρτίζεται από πολλούς και διαφορετικούς συμμετέχοντες (stakeholders), όπου ο κάθε stakeholder υποστηρίζει έναν διαφορετικό ρόλο.

Ενδεικτικό των δυνατοτήτων του αποτελεί το γεγονός ότι η EXCELON χρησιμοποιεί το XLON Chain ως τον μηχανισμό ασφάλειας όλων των συναλλαγών της, αποτυπώνοντάς τες πάνω στο κρυπτογραφημένο ημερολόγιο του (ledger) το οποίο δεν επιδέχεται καμίας αλλαγής ή κακόβουλης χρήσης, καθιστώντας την ίσως την πρώτη 100% Blockchain τραπεζική εμπειρία για Fiat και Crypto.

Το XLON Coin

To EXCELON (XLON) Coin, υποστηρίζεται από τις υπηρεσίες της EXCELON ως μέσο πληρωμής και επιβράβευσης. Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζεται η ουσιαστική του αξία σαν ένα χρηστικό ψηφιακό νόμισμα (Utility Coin), σε αντίθεση με την πλειονότητα των υπολοίπων στην αγορά που δεν έχουν καμία ουσιαστική χρήση. Το XLON Coin είναι ήδη διαθέσιμο στην πλατφόρμα της EXCELON ενώ πολύ σύντομα θα διαπραγματεύεται σε πολλά ακόμη ανταλλακτήρια.

Οι υπηρεσίες της EXCELON

Οι χρήστες της EXCELON έχουν πρόσβαση σε ένα πλήθος οικονομικών υπηρεσιών, που ξεκινάει από μια απλή πληρωμή λογαριασμού και φτάνει σε επενδύσεις με υψηλές αποδόσεις σε στοιχεία όπως είναι τα κρυπτονομίσματα. Οι κατηγορίες των υπηρεσιών είναι οι παρακάτω:

1. PAYMENTS

Οι χρήστες μπορούν με τη χρήση της κάρτας EXCELON MASTERCARD ή VISA να πραγματοποιήσουν πληρωμές οπουδήποτε. Ταυτόχρονα μέσα από το ψηφιακό πορτοφόλι, που τους παρέχει η EXCELON, με το προσωπικό του IBAN ο κάθε χρήστης μπορεί να δέχεται και να στέλνει χρήματα σε όλο τον κόσμο.

2. EXCHANGE & TRADING

Οι χρήστες μπορούν να ανταλλάξουν τα χρήματα που διατηρούν στο ψηφιακό πορτοφόλι τους στην EXCELON με κάποιο κρυπτονόμισμα, λ.χ. Bitcoin, και αντίστροφα. Επίσης μπορούν να πραγματοποιούν trading μέσα από τα εργαλεία που τους παρέχει η EXCELON.

3.DECENTRALIZED FINANCE – DEFI

Οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση σε μια σειρά από επενδυτικού χαρακτήρα υπηρεσίες λ.χ. Crypto earn με staking ή αργότερα μέσα στη χρονιά, σε υπηρεσίες δανεισμού.

Η μοναδικότητα της EXCELON

Ένα μεγάλο μέρος των καθημερινών συναλλαγών που πραγματοποιούνται γίνονται από χρήστες που ανήκουν στις γενιές Z και των millennials. Δύο γενιές, με έμφαση στη δεύτερη, οι οποίες μεγάλωσαν και γαλουχήθηκαν κυριολεκτικά έχοντας πρόσβαση για την οποιαδήποτε πληροφορία μέσα από τη συσκευή του κινητού τηλέφωνου.

Έχοντας ψηφιακά όλα τους τα αρχεία, αδυνατούν, και ορθά, να μπουν στη λογική του να προσκομίσουν ένα «αντίγραφο λογαριασμού» στο φυσικό κατάστημα μιας τράπεζας. Θέλουν οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, να είναι εκεί η τράπεζα για αυτούς.

Η EXCELON προσφέρει σε όλους τους χρήστες, οποιαδήποτε χρονική στιγμή, τη δυνατότητα με απλούς χειρισμούς να χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες αυτές άμεσα και με ασφάλεια. Το πέρασμα από τον έναν κόσμο στον άλλο, του παραδοσιακού χρήματος (Fiat) και των κρυπτονομισμάτων, είναι το σημείο ευκαιρίας. Η EXCELON ουσιαστικά ανήκει σε μικρό πλήθος αδειοδοτημένων εταιρειών σε διεθνές επίπεδο που ολοκληρώνουν την επικοινωνία αυτών των δύο κόσμων (Fiat και Crypto).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ