realme 8 5G: Το 5G πλέον προσιτό για όλους χωρίς συμβιβασμούς!

H realme ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος κατασκευαστής smartphone κάνει μία ακόμα κίνηση ματ και παρουσιάζει το νέο της μοντέλο realme 8 5G, που φιλοδοξεί να φέρει το 5G σε όλους σαν ένας άλλος προμηθέας!

Βρισκόμαστε σε ένα μεταβατικό στάδιο στην κινητή τηλεφωνία μια και η νέα γενιά του 5G υπόσχεται σημαντικές αλλαγές σε πολλούς τομείς της καθημερινότητάς μας πέρα από τη προφανή αύξηση της ταχύτητας πρόσβασης στο Intermet.
Μπορεί το 5G να φέρνει ταχύτητες οπτικών ινών στα κινητά μας και στους συνδεδεμένους υπολογιστές αλλά το πιο σημαντικό όλων είναι η ταχύτητα απόκρισης της σύνδεσης. Αυτό σημαίνει ότι μέσω των δικτύων 5G οτιδήποτε συμβαίνει σε κάποιο σημείο στον πλανήτη, μπορεί να μεταφερθεί άμεσα και με ακρίβεια στην άλλη άκρη της σύνδεσης: Τηλεπαρουσία, τηλεϊατρική, τηλεοδήγηση, τηλεδιακέδαση μέσω video, ολογραμμάτων και εικονικής πραγματικότητας είναι μερικές εφαρμογές που πραγματικά φέρνουν το λεγόμενο disrupt όπου υλοποιηθούν.

Για να επιτύχουμε την απαραίτητη διείσδυση και ευρεία αποδοχή του 5G θα πρέπει να υπάρχουν μοντέλα από την μέση κατηγορία και πάνω, μοντέλα όμως που να μην ζητούν συμβιβασμούς και να προσφέρουν επιδόσεις, design και καλή φωτογραφία.  

Σε αυτή τη κατηγορία ανήκει το ολοκαίνουργιο realme 8 5G το οποίο ανήκει στην κατηγορία των «Value for Money» Smartphones μιας νέας εταιρείας η οποία έχει μπει δυναμικά στην παγκόσμια αγορά και ειδικά στην χώρα μας.

Βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά

Από το γνώριμο κίτρινο κουτί της realme αποκαλύπτεται μια ποιοτική συσκευή με οθόνη 6,5 ιντσών και ένα λεπτό σώμα 8,5 mm. Στο εσωτερικό υπάρχει ο επεξεργαστής Dimensity 700 5G της MediaTek και μια μεγάλη μπαταρία 5.000 mAh με ειδικά συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας.
Στη συσκευή υπάρχει ο φορτιστής αλλά και πλαστική θήκη προστασίας.

Το realme 8 5G είναι ένα από τα πιο λεπτά 5G smartphone της κατηγορίας του με την αίσθηση στο χέρι του χρήστη να είναι ότι κουβαλάει μία συσκευή – πούπουλο, με το βάρος της συσκευής να είναι μόλις 185 γρ.

Το φινίρισμα του realme 8 5G είναι εντυπωσιακό για την κατηγορία του με σχεδιασμό  –Dynamic Speed Light όπως την ονομάζει η εταιρία-  στο πίσω μέρος η οποία είναι εμπνευσμένη από την ταινία Fast and Furious η οποία μιμείται φώτα αυτοκινήτων που κινούνται με υψηλές ταχύτητες από την ταινία με τις γραμμές να έχουν κίνηση.

Ταχύτητα- Επεξεργαστική ισχύ

Το realme 8 5G είναι εξοπλισμένο με τον επεξεργαστή Dimensity 700 5G της MediaTek, ο οποίος συνδυάζει δύο πολύ ισχυρούς πυρήνες Arm Cortex-A76 στην οκταπύρηνη CPU του για υψηλές ταχύτητες έως και 2,2 GHz. Ο επεξεργαστής Dimensity 700 έχει κατασκευαστεί με την αρχιτεκτονική των 7 nm.
Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Εξοικονόμηση ενέργειας κατά 28% περισσότερο από την προηγούμενη αρχιτεκτονική των  8 nm, άρα παράταση της διάρκεια ζωής της μπαταρίας για λιγότερες φορτίσεις. Ο επεξεργαστής Dimensity 700 5G υποστηρίζει επίσης Dual SIM 5G τύπου Dual-SIM Standby, επιτρέποντας στο κινητό τηλέφωνο να υποστηρίζει κάρτες SIM 5G online σε δίκτυα 5G.

Μπαταρία

Στην αρχή κάθε νέας εξέλιξης των δικτύων η αυτονομία των συσκευών είναι συνήθως ένα ζήτημα. Στο 5G έχουμε αρχίσει πολύ καλά μια και οι συσκευές δίνουν αρκετά καλή αυτονομία δεδομένης της σχετικά μικρής ανάπτυξης των δικτύων.
Το realme 8 5G διαθέτει μια μεγάλη μπαταρία 5.000 mAh που αποδίδει αρκετά καλά. Με τη λειτουργία γρήγορης φόρτισης 18W η μπαταρία μπορεί να φορτίσει πλήρως σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Το realme 8 5G υποστηρίζει μια έξυπνη λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας 5G. Η έξυπνη τεχνολογία 5G ανιχνεύει με έξυπνο τρόπο το ευρύτερο περιβάλλον του σήματος και πραγματοποιεί αυτόματα εναλλαγή μεταξύ 4G και 5G χωρίς καθυστέρηση στον χρόνο μετάβασης, επιτυγχάνοντας 30% λιγότερη κατανάλωση ενέργειας σε σχέση με κινητές συσκευές που δεν διαθέτουν την έξυπνη λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας 5G.

Η λειτουργία Super Power Saving Mode χρησιμοποιεί μείωση της ταχύτητας της CPU, ρύθμιση του οπίσθιου φωτισμού και άλλες στρατηγικές και στοχευμένα μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας για συγκεκριμένες εφαρμογές. Έτσι, μειώνεται ακόμα περισσότερο η κατανάλωση ενέργειας του συστήματος και παρατείνεται η διάρκεια ζωής της συσκευής.

Πρακτικά η μπαταρία μπορεί  εύκολα να διαρκέσει μιάμιση ημέρα με μέτρια χρήση και μια ολόκληρη μέρα με μεγάλη χρήση.

Οθόνη

Το realme 8 5G διαθέτει οθόνη Ultra Smooth Display 6,5” με ρυθμό ανανέωσης 90 Hz και μέγιστο ρυθμό δειγματοληψίας 180 Hz. Με δυνατότητα υποστήριξης 90 καρέ ανά δευτερόλεπτο, η οθόνη 90 Hz έχει κατά 50% υψηλότερο ρυθμό ανανέωσης σε σχέση με συμβατικές οθόνες 60 Hz, προσφέροντας μια απρόσκοπτη και ομαλή οπτική εμπειρία σε κάθε σάρωση της οθόνης και ειδικά στα παιχνίδια και στα video.

Η οθόνη διαθέτει ανάλυση 2400 x 1080 FHD+, ρυθμό δειγματοληψίας αφής έως και 180 Hz, μέγιστη φωτεινότητα 600 nit και 16,7 εκατομμύρια χρώματα.

Ένα φωτογραφικό κινητό

Το σύστημα της φωτογραφίας και βίντεο στο πίσω μέρος αποτελείται από τρείς κάμερες:

Η κεντρική κάμερα είναι 48MP Ultra HD με διάφραγμα F1.8, οπτικό πεδίο 80° και φακό 6P. Οι επαγγελματικοί φακοί HD μπορούν να αποτυπώνουν εξαιρετικά καθαρές εικόνες με συγκεκριμένες φωτογραφικές λεπτομέρειες και δύο φορές καλύτερη υφή.

Ο ασπρόμαυρος φακός 2MP με ένα νέο σύστημα φίλτρου χρωμάτων ανιχνεύει μεγαλύτερο φάσμα φωτός, βοηθώντας, έτσι, τον κύριο φακό στην καλύτερη αποτύπωση του φωτός, ενισχύοντας την αντίθεση στις εικόνες, δημιουργώντας ρετρό εικόνες και προσθέτοντας υφή στα πορτραίτα.

Ο φακός ultra macro 2MP επιτρέπει στους χρήστες να φέρνουν τα αντικείμενα των φωτογραφιών τους πιο κοντά σε απόσταση λήψης μόλις 4 cm.

Η μπροστινή κάμερα 16MP προσφέρει λήψεις selfie με διάφραγμα F2.0, αλλά και έξυπνη λειτουργία beauty, Bokeh Effect κ.λπ.

Τέλος θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η κάμερα του realme 8 5G διαθέτει ενσωματωμένα πολλά δημοφιλή νυχτερινά φίλτρα και χάρη στην τεχνολογία σύνθεσης πολλαπλών καρέ, αποτυπώνει ταυτόχρονα ένα σύνολο φωτογραφιών με διαφορετικά επίπεδα έκθεσης και στη συνέχεια, τις συνδυάζει σε μία φωτογραφία για εξαιρετικές νυχτερινές λήψεις.

Android 11 και realme UI 2.0

Το realme UI 2.0, το οποίο βασίζεται στο Android 11, είναι καλά σχεδιασμένο για μια βελτιωμένη εμπειρία χρήσης που μοιάζει με την εμπειρία του Stock Android. Στο μενού τις συσκευής υπάρχουν αρκετές προεγκατεστημένες εφαρμογές τρίτων, όπως Amazon Music, Booking.com, Duo, Netflix, Soloop και άλλα. Υπάρχουν επίσης πολλές εφαρμογές παραγωγικότητας της Realme.

Πλευρική συσκευή σάρωσης δαχτυλικού αποτυπώματος

Το realme 8 5G διαθέτει μια πλευρική συσκευή σάρωσης δαχτυλικού αποτυπώματος, στην οποία συνδυάζεται το κουμπί ενεργοποίησης και η μονάδα αναγνώρισης δαχτυλικού αποτυπώματος. Χάρη σε ένα σύστημα αναγνώρισης αφής, ένα μόνο πάτημα αρκεί για άμεσο ξεκλείδωμα της συσκευής.

 Ετυμηγορία

Το realme 8 5G  επαναπροσδιορίζει το επίπεδο του ορισμού Value for Money. Ανεβάζει ψηλά τον πήχη. Ενσωματώνει δυνατότητες και components που έπρεπε μέχρι σήμερα να αναζητήσουμε σε αρκετά ακριβότερα μοντέλα. Η απόδοση του, η εξαιρετική μπαταρία του, η οθόνη του μας κέρδισαν. Ελάχιστα πράγματα μας έλλειψαν, τόσο λίγα που αναδεικνύουν ακριβώς αυτό που αποτελεί η συσκευή :

Μία εξαιρετική επιλογή smartphone, ιδανικό για την είσοδο στην εποχή του 5G, με προσιτό κόστος.

 

Τιμές

  • realme 8 54GB RAM, 64GB Αποθηκευτικός χώρος

Αρχική τιμή  249€, με έκπτωση 229€ (περίοδος 18-20 Μαίου).

  • realme 8 56GB RAM, 128GB Αποθηκευτικός χώρος

Τιμή 279€

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ