Το Viber λανσάρει νέα υπηρεσία πληρωμών μέσω Chatbots

Οι χρήστες του Viber θα μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν την πλατφόρμα για να αγοράσουν αγαθά και υπηρεσίες και να πληρώνουν με το Google Play και άλλες μορφές πορτοφολιού

Η Rakuten Viber, η εταιρεία πίσω τη γνωστή εφαρμογή μηνυμάτων, “μπαίνει” στον χώρο του fintech με το λανσάρισμα της καινούργιας λειτουργίας Πληρωμών μέσω Chatbots, που θα προσφέρεται παράλληλα με τις υπηρεσίες μηνυμάτων της.

Οι χρήστες του Viber θα μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν την πλατφόρμα για να αγοράσουν αγαθά και υπηρεσίες και να πληρώνουν με το Google Play και άλλες μορφές πορτοφολιού στο κινητό.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η κίνηση αυτή απoτελεί σταθμό για την επέκταση του Viber σε τομείς πέραν των μηνυμάτων, καθώς δημιουργείται μια end-to-end πλατφόρμα που φροντίζει για όλες τις ανάγκες των χρηστών της, δίνοντας πάντα έμφαση στα εξαιρετικά μέτρα προστασίας της ιδιωτικότητάς τους. Η Ουκρανία θα είναι η πρώτη χώρα που θα παρουσιαστεί η λειτουργία και το Viber σκοπεύει να το λανσάρει και σε άλλες αγορές το 2021.

Οι Πληρωμές μέσω Chatbots στο Viber θα διευκολύνουν τους χρήστες να αγοράζουν προϊόντα και υπηρεσίες με ασφάλεια και απευθείας από τα επιβεβαιωμένα chatbots των πωλητών. Αν η τράπεζα του χρήστη το υποστηρίζει, τότε αυτός θα μπορεί να προσθέσει μια πιστωτική ή χρεωστική κάρτα στο «πορτοφόλι» του κινητού του και η επιλογή πληρωμής θα είναι διαθέσιμη σε κάθε chatbot που έχει φτιαχτεί με το API του Viber. Όσον αφορά στους εμπόρους, οι επιχειρήσεις που θέλουν να δέχονται πληρωμές με αυτόν τον τρόπο, μπορούν απλά να συνδεθούν με ένα σύστημα από κάποια υπηρεσία που προσφέρει αυτού του είδους τις πληρωμές, να φτιάξουν ένα chatbot στο Viber και να επιτρέψουν τις πληρωμές μέσω αυτού.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που πάμε το Viber σε άλλους τομείς πέραν των μηνυμάτων και που το τοποθετούμε παγκοσμίως ως μια πλατφόρμα end-to-end που δείχνει πόση αξία δίνουμε στους χρήστες ως ανθρώπους και όχι ως κοινό για διαφήμιση. Το Απόρρητο και η Ασφάλεια είναι πάρα πολύ σημαντικά για εμάς. Κι αυτό ισχύει όχι μόνο για τα μηνύματα, αλλά και τις συναλλαγές και για άλλους τομείς της ψηφιακής επικοινωνίας. Είμαστε εδώ για να προσφέρουμε στους χρήστες πρόσβαση σε μια ασφαλή εναλλακτική για τις συναλλαγές τους», δήλωσε με αφορμή το νέο λανσάρισμα ο Djamel Agaoua, CEO της Rakuten Viber.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόμοια υπηρεσία πληρωμών έχει ξεκινήσει από πέρυσι να λανσάρει σε όλον τον κόσμο το Facebook. Η υπηρεσία με όνομα Facebook Pay, καλύπτει τόσο το Facebook όσο και τις άλλες εφαρμογές της “οικογένειας” (Messenger, Instagram, WhatsApp) και είναι διαθέσιμη ήδη (αν και με περιορισμούς) σε αρκετές χώρες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ