Η Google καταργεί 3 παιδικές εφαρμογές με περισσότερες από 20 εκατ. λήψεις

Ερευνητές διαπίστωσαν ότι τρείς εφαρμογές βρέθηκαν να παραβιάζουν τις πολιτικές συλλογής δεδομένων της Google.

Σε άμεση κατάργηση τριών δημοφιλών παιδικών εφαρμογών προέβη η Google καθώς αποδείχθηκε ότι δεν “συμφωνούσαν” με την πολιτική της εταιρίας. 

Ερευνητές του  Διεθνούς Συμβουλίου Ψηφιακής Ευθύνης (IDAC), ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού με έδρα τη Βοστώνη, διαπίστωσαν ότι τρείς πολύ δημοφιλείς και φαινομενικά “αθώες” εφαρμογές που απευθύνονται σε νεότερους χρήστες βρέθηκαν να παραβιάζουν τις πολιτικές συλλογής δεδομένων της Google.

Πιο συγκεκριμένα, θεωρήθηκε ότι ενδεχομένως είχαν πρόσβαση σε στοιχεία που από την Google θεωρούνται αυστηρώς προσωπικά, όπως αριθμοί Android ID και AAID (Android Advertising ID) και κατ’ επέκταση θα μπορούσαν να ευθύνονται για μια ενδεχόμενη διαρροή προσωπικών δεδομένων των χρηστών. 

Οι τρεις εν λόγω εφαρμογές – Princess Salon, Number Coloring και Cats & Cosplay – καταργήθηκαν από το ηλεκτρονικό κατάστημα εφαρμογών Google Play αν και είχαν μεγάλη ανταπόκριση στο νεανικό κοινό καθώς είχαν παραπάνω από 20 εκατ. λήψεις.

“Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι οι εφαρμογές … καταργήθηκαν”, δήλωσε εκπρόσωπος της Google. “Κάθε φορά που βρίσκουμε μια εφαρμογή που παραβιάζει τις πολιτικές μας, αναλαμβάνουμε δράση”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ