Εκτός Play Store και App Store το Fortnite – Η Epic Games απαντά με αγωγές

Όλα ξεκίνησαν όταν όταν η Epic ανακοίνωσε χθες (13/8) ότι θα προσφέρει έκπτωση 20% σε αγορές εντός παιχνιδιού για όσους πληρώσουν απευθείας μέσω της εταιρείας

Η Epic Games, δημιουργός του Fortnite μηνύει την Apple και την Google για την χθεσινή απόφασή τους να απομακρύνουν το δημοφιλές video game με τους εκατοντάδες εκατομμύρια χρήστες, από τα stores τους.

Οι Apple και Google δήλωσαν ότι “μπλόκαραν” το παιχνίδι γιατί η Epic Games παραβίασε τους κανονισμούς, λανσάροντας έναν τρόπο προκειμένου οι παίκτες να πραγματοποιούν αγορές εντός παιχνιδιού, χωρίς να χρησιμοποιούν τα ιδιόκτητα συστήματα πληρωμών των app stores.

Όλα ξεκίνησαν όταν όταν η Epic ανακοίνωσε χθες (13/8) ότι θα προσφέρει έκπτωση 20% σε αγορές εντός παιχνιδιού για όσους πληρώσουν απευθείας μέσω της εταιρείας. Σε δημοσίευση στο blog της, η Epic είπε χαρακτηριστικά ότι οι παίκτες δεν θα λάβουν την έκπτωση αν πληρώσουν μέσω Apple και Google. “Όταν χρησιμοποιείτε τις επιλογές πληρωμής Apple και Google, η Apple και η Google εισπράττουν προμήθεια 30% και η έκπτωση 20% δεν ισχύει”, ανέφερε η εταιρεία, συμπληρώνοντας ότι αν οι Apple και Google μειώσουν τις προμήθειες στο μέλλον, η Epic θα δώσει έκπτωση και εκεί.

Λίγες ώρες μετά, το Fortnite εξαφανίστηκε από το App Store, και η Epic απάντησε με μια αγωγή. “Η απομάκρυνση του Fortnite … είναι ακόμα μια προσπάθεια της Apple να επιδείξει την τεράστια δύναμή της προκειμένου να επιβάλει παράλογους περιορισμούς και να διατηρήσει παράνομα το 100% μονοπώλιο της στην αγορά επεξεργασίας πληρωμών εντός του iOS”, αναφέρει η Epic στην καταγγελία της,

Λίγο αργότερα την ίδια μέρα, η Google δήλωσε επίσης ότι αφαίρεσε το Fortnite από το Google Play Store, τονίζοντας ότι το παιχνίδι μπορεί να εγκατασταθεί από άλλες πηγές σε συσκευές Android. Η Epic απάντησε σε αυτήν την κίνηση υποβάλλοντας άλλη μία αγωγή, αυτή τη φορά εναντίον της Google – και δεν έμεινε εκεί.

Μετά τις καταγγελίες, η εταιρεία κυκλοφόρησε ένα βίντεο – παρωδία μιας δημοφιλούς διαφήμισης της Apple, στην οποία η εταιρεία έχει τον ρόλο του κακού. Στο βίντεο η Epic μιλά για μονοπώλιο, το οποίο η ίδια κατάφερε να σπάσει και καλεί τους παίκτες “να μπουν στη μάχη” για να μην γίνει το 2020 σαν το… δυστοπικό 1984.

Δείτε το βίντεο:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ