Huawei P40 Pro: Τέρμα τα αστεία – Ο Βασιλιάς είναι και πάλι στο θρόνο του

Η αναζήτηση για το καλύτερο φωτογραφικό κινητό στο DXOMark μόλις τελείωσε

Από την πρώτη στιγμή που τα τεχνικά χαρακτηριστικά του ολοκαίνουργιου P40 Pro παρουσιάστηκαν στο κοινό πριν από λίγες μέρες, όλος ο κόσμος επιβεβαίωσε πως η Huawei έχει σκοπό να κυριαρχήσει στον κόσμο των φωτογραφικών κινητών.

Η κυριαρχία είναι τόσο εμφατική που όπως γίνεται με κάθε καινούργιο μοντέλο που παρουσιάζει η εταιρεία, ειδικά της σειράς P, ο πήχης μπαίνει τόσο ψηλά, που οι υπόλοιπες εταιρείες προσπαθούν απλά να τον φτάσουν. Το πρόβλημα για τις υπόλοιπες εταιρείες της αγοράς είναι ότι ο πήχης που θέτει η Huawei, είναι τόσο ψηλά που το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να τον φτάσουν, πριν η ίδια η εταιρεία με την επόμενη κυκλοφορία της τον ανεβάσει ακόμα πιο ψηλά.

Το “παιχνίδι” αυτό είναι απολαυστικό να το παρακολουθεί κανείς σαν εξωτερικός παρατηρητής, όμως είναι επώδυνο για τις υπόλοιπες εταιρείες, οι οποίες βλέπουν κάθε χρόνο το νέο P Pro να κυριαρχεί σε κάθε μέτρηση.

Το φετινό P40 Pro δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση και η βαθμολογία του DXOMark επιβεβαιώνει την απόλυτη κυριαρχία της ναυαρχίδας της εταιρείας.

Ο “Βασιλιάς” στο “θρόνο” του

Για όσους δεν το γνωρίζουν, το DXOMark είναι το πιο έγκυρο και καταξιωμένο site μέτρησης και βαθμολόγησης φωτογραφικών μηχανών και κινητών. Η βαθμολογία του αποτελεί επίσημη μονάδα μέτρησης των δυνατοτήτων κάθε φωτογραφικής συσκευής.

Η Huawei εδώ και μερικά χρόνια έχει κυριαρχήσει με τις σειρές P στις μετρήσεις του DXOMark. To P20 Pro ήταν το πρώτο κινητό που πέρασε τους 100 βαθμούς, μια σημαδιακή βαθμολογία. Με κάθε κυκλοφορία της σειράς P, η Huawei ανεβάζει τον πήχη και την βαθμολογία, μέχρι που έφτασε το P40 Pro, το οποίο στην ουσία “ξετίναξε” τον ανταγωνισμό.

Με βαθμολογία 128, το νέο P40 Pro “στρογγυλοκάθεται” στο θρόνο του καλύτερου φωτογραφικού κινητού στον κόσμο, αφήνοντας ακόμα και τους ικανότερους ανταγωνιστές του στη σκόνη. Ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι η βαθμολογία ρεκόρ του P40 Pro είναι αποτέλεσμα κορυφαίων επιδόσεων σε κάθε επιμέρους υποκατηγορία.

Αν δε χωρίσει κάποιος την βαθμολογία σε φωτογραφικές και βίντεο δυνατότητες, τότε η υπεροχή του P40 Pro έναντι του ανταγωνισμού είναι συντριπτική, έχοντας “αστρονομική” επίδοση 140 βαθμών.

Ένας τεράστιος αισθητήρας και κορυφαίες ποιοτικά κάμερες

Η παγκόσμια πρωτιά δεν έρχεται εύκολα και για να το επιτύχει η Huawei χρειάστηκε να παρουσιάσει ένα σύνολο ολοκληρωμένο από κάθε άποψη.

Το P40 Pro εξοπλίζεται με ένα αισθητήρα 1/1,28” ο οποίος ξεχωρίζει για την φωτεινότητα του, ενώ είναι υπεύθυνος για το γλυκό bokeh που κάνει τις φωτογραφίες του P40 Pro να ξεχωρίζουν. Επίσης είναι από τους βασικούς πρωταγωνιστές στο autofocus το οποίο είναι ίσως το ταχύτερο και ακριβέστερο αυτή την στιγμή στην αγορά.

Το HUAWEI P40 Pro διαθέτει μια εξελιγμένη  τετραπλή Leica κάμερα με ισχυρή Ultra Wide Cine Camera και ToF Camera που υποστηρίζουν 50x SuperSensing Zoom. Ο αισθητήρας HUAWEI Ultra Vision που περιλαμβάνουν τα Huawei P40 και Huawei P40 Pro είναι ένα τεχνολογικό θαύμα που φέρνει επανάσταση σε επίπεδο εικονοστοιχείων. Με διαστάσεις 1 / 1.28”, υποστηρίζει την αποτύπωση των pixels σε μέγεθος 2.44μm καθώς και Octa PD AutoFocus για εστίαση υψηλής ταχύτητας οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, ενώ το HUAWEI XD Fusion Engine αξιοποιεί το AI για να ενισχύσει την αναπαραγωγή λεπτομερειών σε όλες τις συνθήκες φωτισμού.

To HUAWEI P40 Pro φέρνει κοντά τα αντικείμενα με 5x optical zoom, 10x υβριδικό zoom και 50x ψηφιακό zoom. Για πρώτη φορά, το HUAWEI P40 Pro διαθέτει μία συστοιχία  φίλτρων RYYB που βοηθούν στην καλύτερη απορρόφηση του φωτός και βελτιώνουν την ποιότητα των λήψεων που τραβήχτηκαν με χρήση zoom.

Οι αποχρώσεις του δέρματος και οι υφές αποδίδονται πιστά χάρη σε έναν αισθητήρα Multi-spectrum Colour Temperature Sensor και με χρήση ενός AI αλγορίθμου AWB, που ενισχύουν την πιστότητα χρώματος κατά 45%. Προχωρημένοι αλγόριθμοι βελτιστοποιούν σε πραγματικό χρόνο τα πορτρέτα, βελτιώνοντας τη φωτεινότητα και τις λεπτομέρειες της εικόνας.

Η υπεροχή συνεχίζεται και στο εμπρός μέρος της συσκευής, όπου το HUAWEI P40 Pro διαθέτει 32MP Selfie Camera και IR Depth Camera που υποστηρίζει auto focus και bokeh εφέ για να αποδίδουν αξεπέραστης ποιότητας πορτρέτα, πράγμα που άλλωστε χαρακτηρίζει τις συσκευές Huawei, καθώς και IR Face Unlock για ασφαλές ξεκλείδωμα συσκευής ανεξαρτήτως συνθηκών φωτεινότητας.

Με το P40 Pro για μια ακόμα φορά η Huawei παρουσιάζει τον βασιλιά των φωτογραφικών κινητών, ένα βασιλιά που στρογγυλοκάθεται στο θρόνο του και απαιτεί από τους ανταγωνιστές του να προσπαθήσουν πάρα πολύ για να τον δουν έστω στα μάτια.