Το streaming “φέρνει” το 80% των εσόδων της μουσικής βιομηχανίας

Τα έσοδα από τις συνδρομές, ειδικότερα, ανέβηκαν κατά 25% στα 6,8 δις δολάρια

Οι υπηρεσίες streaming από εταιρείες όπως οι SpotifyApple και Amazon έχουν ενισχύσει σε μεγάλο βαθμό τις πωλήσεις και τα κέρδη της μουσικής βιομηχανίας.

Οι πωλήσεις, συγκεκριμένα, αυξήθηκαν πάνω από 13% το 2019, αγγίζοντας τα 11,1 δις δολάρια, που είναι το μεγαλύτερο ποσό εδώ και μία δεκαετία, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Το streaming, μάλιστα, αντιστοιχούσε στο 80% των συνολικών εσόδων της βιομηχανίας το 2019. Τα συνολικά έσοδα του έφτασαν 8,8 δις δολάρια το περασμένο έτος, από συνδρομέςδιαφημίσεις και διάφορες υπηρεσίες.

Τα έσοδα από τις συνδρομές, ειδικότερα, ανέβηκαν κατά 25% στα 6,8 δις δολάρια, ενώ κάθε μήνα του 2019, οι υπηρεσίες αυτές κέρδιζαν πάνω από ένα εκατομμύριο νέους χρήστες. Μόνο στις ΗΠΑ, οι άνθρωποι άκουσαν πάνω από 1,5 τρις τραγούδια, μέσω streaming, πέρυσι.

Διαβάστε ακόμα: Στα 15,15 δις τα έσοδα του YouTube από τις διαφημίσεις το 2019

Η μαζική αυτή ανάπτυξη ξεκίνησε το 2016, μετά από μια δεκαπενταετή συνεχή πτώση των πωλήσεων των CD. Παρά τις πωλήσεις που έχουν δημιουργηθεί πλέον μέσω του streaming, όμως, η μουσική βιομηχανία απέχει αρκετά από το ιστορικό υψηλό των 14,6 δις, που είχε “αγγίξει” το 1999.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ