Η Apple προσπαθεί να μειώσει τον κίνδυνο εγκεφαλικού μέσω Apple Watch

Το τελευταίο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, είναι η συνεργασία με την Johnson & Johnson

Είναι γνωστό ότι η Apple, τα τελευταία χρόνια, κάνει μια συνεχή προσπάθεια να βελτιώσει τις λειτουργίες και υπηρεσίες υγείας που προσφέρει το iPhone και το Apple Watch.

Το τελευταίο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, είναι η συνεργασία με την Johnson & Johnson και η πραγματοποίηση μιας έρευνας – κλινικής δοκιμής για την πρόβλεψη και αποφυγή εγκεφαλικών επεισοδίων.

Πέρυσι, η Johnson & Johnson ανακοίνωσε την πραγματοποίηση μιας σχετικής μελέτης η οποία θα διερευνούσε το πώς η έγκαιρη ανίχνευση ακανόνιστου καρδιακού παλμού μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου.
Τώρα η μελέτη βρίσκεται στο στάδιο της κλινικής δοκιμής – σε αυτή μπορεί να συμμετάσχουν κάτοικοι των ΗΠΑ, άνω των 65 ετών, οι οποίοι κατέχουν το iPhone 6s ή κάποιο νεότερο μοντέλο.

Η μελέτη ουσιαστικά προσπαθεί να πετύχει την έγκαιρη ανίχνευση της κολπικής μαρμαρυγής (AFib), η οποία είναι ο ακανόνιστος καρδιακός ρυθμός που προκαλεί κακή ροή αίματος και αποτελεί κύρια αιτία εγκεφαλικού επεισοδίου.

Ενώ η σχέση μεταξύ κολπικής μαρμαρυγής και εγκεφαλικού επεισοδίου είναι πλήρως κατανοητή, η πρώτη έχει πολύ λίγα προειδοποιητικά σημάδια, καθιστώντας δύσκολη τη διάγνωση έως ότου εμφανιστεί ένα εγκεφαλικό επεισόδιο.

Η Johnson & Johnson και η Apple ελπίζουν ότι οι εφαρμογές και οι λειτουργίες του ηλεκτροκαρδιογραφήματος (ECG) του Apple Watch θα βοηθήσουν στην ανίχνευση της κολπικής μαρμαρυγής πριν εμφανιστεί ένα εγκεφαλικό επεισόδιο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ