To Instagram πληρώνει: Αυτοί είναι οι μεγαλύτεροι influencers στην Ελλάδα και το εξωτερικό

Τα social media έχουν αποδείξει ότι έχουν τη δύναμη να επηρεάζουν τον κόσμο κάνοντας τον να τα χρησιμοποιεί στην καθημερινή τους ζωή για να βγάλουν φωτογραφίες μέχρι και να κάνουν online αγορές.

Υπάρχουν όμως ορισμένα άτομα τα οποία χρησιμοποιούν τα social media ως επάγγελμα αλλά και να καταφέρουν να επικοινωνήσουν με τον κόσμο που τους παρακολουθεί για να τους μεταφέρουν ορισμένα πράγματα από την ζωή τους που πιστεύουν θα κάνουν καλύτερη των υπόλοιπων ή έστω να προσφέρουν κάτι μέσα από αυτό.

Γνωστοί και ως influencers αυτά τα άτομα μπορεί να είναι από μοντέλα του Instagram έως και διάσημοι youtubers ή άτομα τα οποία έχουν γίνει γνωστά γενικά μέσα από το ίντερνετ. 

Ποιοι είναι οι influencers και τι προσφέρουν

Ο όρος influencer είναι μια έννοια που υφίσταται κυρίως στις χώρες του εξωτερικού, για αυτό και είναι δύσκολη η ελληνική του έννοια. Οι influencers είναι διάφορα άτομα τα οποία μέσα από τα social media (κυρίως youtube και Instagram) έχουν την δυνατότητα να προωθήσουν διάφορα προϊόντα, να δώσουν συμβουλές ή και να πουν την γνώμη τους για το τι συμβαίνει στο κόσμο και κυρίως σε ότι έχει να κάνει με θέματα lifestyle. Τα περισσότερα άτομα που επιλέγουν αυτή την ασχολία είναι κυρίως στο εξωτερικό αλλά αυτό δεν σταματάει την ελληνική κοινότητα να κάνει το ίδιο αλλά με τον δικό της τρόπο. Ένας influencer έχει τη δυνατότητα να πληρώνεται, και το ελληνικό κοινό δεν έχει εξοικειωθεί τόσο με αυτό τον τρόπο πληρωμής, όσο το κοινό σε άλλες χώρες.

Πρώτα απ’ όλα, ο όρος προέρχεται από το ρήμα influence, που σημαίνει “επηρεάζω” – άρα γενικά αυτό το άτομο ασκεί επιρροή γύρω του. Παρά την εικόνα που έχουμε σήμερα, ένας influencer δεν δραστηριοποιείται κατ’ ανάγκη στα social media, ούτε καν μέσω υπολογιστή. Οποιοσδήποτε άνθρωπος έχει να επιδείξει πράξεις που παρακινούν και εμπνέουν το κοινό με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, μπορεί να θεωρηθεί influencer. Όμως τα social media έχουν πολλαπλασιάσει το κοινό στο οποίο υπάρχει πρόσβαση και για αυτό πλέον τα ταυτίζουμε με την έννοια του influencing.

Με λίγα λόγια influencer μπορούν να γίνουν αρκετοί όταν παρουσιάζουν ένα προϊόν εταιρείας από το οποίο χορηγούνται ή γενικά ένα προϊόν το οποίο τους αρέσει να χρησιμοποιούν και θέλουν να το δείξουν στους ακόλουθους τους. Influencer γίνεται και κάποιος όταν δίνει κάποιες συμβουλές από θέματα μαγειρικής έως και συμβουλές για σχέσεις. Ακόμα μπορεί να θεωρηθεί και κάποιος που γενικά ασχολείται με την τεχνολογία, τη μουσική μέχρι και το gaming όπου παρουσιάζει την γνώμη του για αυτά και αφήνει τον κόσμο στο τέλος να σχηματίσει την δική του.

Αυτοί είναι οι 5 μεγαλύτεροι influencers από την ελληνική κοινότητα

Μικρή Ολλανδέζα

Η “Μικρή Ολλανδέζα” γνωστή και ως Δανάη Γεωργαντά είναι fashion και beauty vlogger με πάνω από 207 χιλιάδες ακόλουθους στο Instagram και πάνω από 280 χιλιάδες συνδρομητές στο κανάλι της στο Youtube.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

45 μέρες μέχρι τα Χριστούγεννα! Κάτι παραπάνω από έναν μήνα δηλαδή ? Πόσο γρήγορα πέρασε η χρονιά;

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη DANAE GEORGANTA (@imikriollandeza) στις

Ευρυδίκη Βαλαβάνη

Η Ευρυδίκη Βαλαβάνη γνωστή για κάποιους ως αθλητικογράφος και γνωστοί για κάποιους άλλους ως διαγωνιζόμενη στο Survivor στην ομάδα των “διασήμων”, ασχολείται με τον αθλητισμό, την γυμναστική αλλά και την διατροφή. Στο Instagram η ίδια έχει πάνω από 497 χιλιάδες ακόλουθους και στο κανάλι της στο Youtube πάνω από 120 χιλιάδες συνδρομητές.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Just another Wednesday… After work workout όπως ακριβώς λέει και η θεότητα @jlo ??‍♀️ • #workout #workoutmotivation #energy #fitness #fitnessmotivation #fitnesslife #gymshark

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Evridiki Valavani (@evridiki_valavani) στις

2j

Ο Ιταλοκύπριος Γιώργος Ιωάννου γνωστός και ως “2J” είναι κωμικός αλλά και gamer όπου έχει πάνω από 320 χιλιάδες ακόλουθους στο Instagram και είναι ο μοναδικός κωμικός Youtuber στην ελληνική κοινότητα που έχει πάνω από 1 εκατομμύριο συνδρομητές.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Αντε να έρθει ο χειμώνας.. ? #Posing #WinterIsComing #Παντζάρι

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη 2J (@official2j) στις

Μαλιάτσης

Ο Κώστας Μαλιάτσης Σάλας είναι κωμικός και γενικά stand up comedian όπου καταφέρνει με αυτό να προσελκύσει το νεανικό κοινό, οι οποίοι ταυτίζονται με τις χιουμοριστικές καταστάσεις που παρουσιάζει στο κανάλι του. Ακόμα ασχολείται με το gaming αλλά και το vlogging και από αυτά που έχει γίνει πιο γνωστός είναι για την εκπομπή μαγειρικής του στο Youtube όπου με χιουμοριστικό τρόπο κάνει μεγάλες προσπάθειες να μαγειρέψει. Στο Instagram έχει πάνω από 160 χιλιάδες ακόλουθους και στο κανάλι του στο Youtube έχει πάνω από 280 χιλιάδες συνδρομητές.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ααχ Λονδινακι αυτή την εποχή είσαι το αγαπημένο μου.. ΓΚΟΝΤ ΜΠΛΕΣ ΔΕ ΚΟΥΗΝ. #ΓΚΡΕΗΤΜΠΡΙΤΑΝ #ΠΙΚΑΝΤΙΛΙ #ΠΟΥΚΕΝΤΑΓΕΗΚΟΡΗΤΟΜΑΝΤΗΛΙ #ΜΠΑΚΙΝΧΑΜ #ΜΑΝΤΑΜΤΙΣΟΚΑΝΩΜΑΝΑΜΟΥ

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kostas Maliatsis Salas (@maliatsis_salas) στις

Unboxholics

Τα αδέρφια από την Αριδαία, Αλέξανδρος και Σάκης Καρπάς, έχουν καταφέρει να κερδίσουν το κοινό και κυρίως τους πιο νέους μέσα από τα video τους που έχουν σχέση με το gaming, τη φωτογραφία, το βίντεο αλλά και το vlogging με αποτέλεσμα να προσφέρουν πολλές συμβουλές αλλά και πληροφορίες στον κόσμο της τεχνολογίας. Οι unboxholics έχουν πάνω από 267 χιλιάδες ακόλουθους στο Instagram και πάνω από 650 χιλιάδες συνδρομητές στο Youtube.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

?ΝΕΟ ΒΙΝΤΕΟ? Ο Σάκης έβαλε τον Αλέκο να ανοίξει κινέζικα προϊόντα και… πέφτει τρελό γέλιο!? __________________________ ▶️ Βρείτε το από τα insta stories #Unboxholics

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Unboxholics (@unboxholics) στις

Αυτοί είναι οι πιο διάσημοι ξένοι Influencers

Cristiano Ronaldo 

Ο Κριστιάνο Ρονάλντo ντος Σάντος Αβέιρο είναι Πορτογάλος ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται για τη Γιουβέντους ΦΚ και για την εθνική ομάδα της Πορτογαλίας. Με πάνω από 180 εκατομμύρια ακόλουθους στο Instagram ο Πορτογάλος ποδοσφαιριστής αποτελεί είδωλο για αρκετό κόσμο μέσα από τους αγώνες του αλλά και τις πράξεις του προς τους θαυμαστές του.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Partita difficile, vittoria importante! #finoallafine

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Cristiano Ronaldo (@cristiano) στις

Kylie Jenner

Η Κάιλι Κρίστεν Τζένερ γνωστή και ως η μικρότερη αδερφή των Καρντάσιανς είναι μία από τις μεγαλύτερες influencers των social media μέσω των φωτογραφιών της αλλά και των τηλεοπτικών της εμφανίσεων όπου προωθεί διάφορα προϊόντα και ασχολείται με την εταιρία καλλυντικών της από την οποία συμβουλές για το μακιγιάζ και γενικά για το styling. Η Κάιλι έχει πάνω από 150 εκατομμύρια ακόλουθους στο Instagram.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

chill days in my @adidasOriginals #createdwithadidas #STANSMITH #HOMEOFCLASSICS #adidasambassador

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kylie ✨ (@kyliejenner) στις

Selena Gomez

Η Σελίνα Μαρί Γκόμεζ είναι Αμερικανίδα ηθοποιός, τραγουδίστρια και ιδιαίτερα γνωστή από τις τηλεοπτικές της εμφανίσεις σε σειρές της Disney με μία από αυτές να είναι οι “Μάγοι του Γουέβερλι”. Η γνωστή τραγουδίστρια έχει καταφέρει να γίνει influencer για το κοινό της μέσα από τα καλλιτεχνικά της βήματα αλλά και γενικά μέσα από τον αγώνα που έχει δώσει η ίδια σχετικά με ένα σοβαρό θέμα υγείας που πέρασε περνώντας το μήνυμα στο κοινό της να μην τα παρατάει ποτέ. Η ίδια έχει πάνω από 160 εκατομμύρια ακόλουθους στο Instagram.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Appreciation post for the squad that’s the loyalist since day 1 @marissa.marino @hungvanngo @kateyoung ?

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Selena Gomez (@selenagomez) στις

Λιονέλ Μέσι

Ο Λιονέλ Αντρές Μέσι Κουτσιτίνι, γνωστός και ως Λίο Μέσι, είναι Αργεντινός διεθνής ποδοσφαιριστής, ο οποίος αγωνίζεται στην θέση του επιθετικού για λογαριασμό της Μπαρτσελόνα και της εθνικής Αργεντινής. Γνωστός με το ψευδώνυμο “La Pulga” λόγω της εκρηκτικότητας και του ύψους του, και έχοντας λάβει αρκετές βραβεύσεις, θεωρείται ο καλύτερος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών έχοντας επηρεάσει μικρούς και μεγάλους με τον τρόπο που παίζει στο γήπεδο αλλά και ως προσωπικότητα. Ο ίδιος έχει πάνω από 135 ακόλουθους στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Leo Messi (@leomessi) στις

Beyonce

Τέλος δεν θα μπορούσε να λείπει από την λίστα η γυναίκα που έχει φέρει τα πάνω κάτω στον κόσμο και ιδιαίτερα στην μουσική βιομηχανία. Η Beyonce Knowles γνωστή και σε όλο το κόσμο ως “Queen B” εκτός από τραγουδίστρια, χορεύτρια, στιχουργός και επιχειρηματίας, η ίδια αποτελεί έμπνευση για εκατομμύρια κόσμο σε όλο τον πλανήτη με τα τραγούδια της αλλά και τις πράξεις της σε φιλανθρωπίες και άλλες υποθέσεις. Η ίδια και ο σύζυγός της ο Jay Z είναι γνωστοί για τις καλές τους σχέσεις που έχουν με τον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και την οικογένεια του. Η Beyonce έχει πάνω από 134 εκατομμύρια ακόλουθους αλλά το ιδιαίτερο με τον λογαριασμό της είναι ότι η ίδια δεν ακολουθεί κανέναν.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Beyoncé (@beyonce) στις

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ