Startupper Mag #33: Κυκλοφορεί το Σάββατο με τα Παραπολιτικά

Το εξώφυλλο του Startupper Magazine #33 είναι αφιερωμένο στην πλατφόρμα MyRoomie, η οποία σε… βγάζει από το πατρικό σου, και στην αποκλειστική συνέντευξη του δημιουργού της, Δομίνικου Πρίτη.

Το πρώτο Startupper Mag του 2023 κυκλοφορεί το Σάββατο 21 Ιανουαρίου με την εφημερίδα Παραπολιτικά και περιέχει πλούσια θεματογραφία σχετικά με την επιχειρηματικότητα των νέων, τις Startups, την καινοτομία και την τεχνολογία.

 

Μη χάσετε σε αυτό το τεύχος:

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Δομίνικος Πρίτης – MyRoomie

Κάθε μεγάλη κρίση στην ιστορία της ανθρωπότητας, εκτός από προβλήματα, ανοίγει και ένα παράθυρο ευκαιριών, που πολλές φορές αλλάζουν όχι μόνο το μέλλον των εμπλεκομένων αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας. Αυτό ακριβώς σκέφτηκε και έπραξε ο Δομίνικος Πρίτης, ο ιθύνων νους που βρίσκεται πίσω από το MyRoomie. Μια πρωτότυπη πλατφόρμα η οποία έρχεται να δώσει λύση σε ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που απασχολεί τους ανθρώπους στην εποχή μας, την εύρεση κατοικίας.

ΘΕΜΑ: Υπηρεσίες για Startups – Ο απόλυτος οδηγός

Ο «μαγικός» κόσμος του Startup οικοσυστήματος εμπνέει καθημερινά πολλούς από εμάς, είτε έχουμε άμεση ή έμμεση εμπλοκή σε αυτόν είτε είμαστε απλοί παρατηρητές. Οι καινοτόμες λύσεις που φέρνουν τα πάνω-κάτω και αλλάζουν εν μια νυκτί ολόκληρους επιχειρηματικούς κλάδους, οι μεγάλες επενδύσεις και τα success stories κάνουν πολλούς να ονειρεύονται ότι θα είναι εκείνοι οι νέοι Startuppers που θα αλλάξουν τον κόσμο. Το βασικό ερώτημα είναι, όμως, πώς ιδρύει κάποιος μία Startup επιχείρηση; Ποια θα πρέπει να είναι τα πρώτα του βήματα και πού θα πρέπει να απευθυνθεί. Και για τις υπάρχουσες Startups, πώς αυτές θα καταφέρουν να εξασφαλίσουν μια σταθερή πορεία και παράλληλα να αναπτυχθούν; Με λίγα λόγια, ποιες είναι οι βασικές υπηρεσίες που χρειάζεται μία Startup και πού μπορεί να τις βρει.

ΑΡΘΡΟ: E-sports, βαριά βιομηχανία διασκέδασης και κέρδους

Στο ερώτημα «ποια βιομηχανία διασκέδασης είναι η πλέον κερδοφόρα την τελευταία τριετία», οι περισσότεροι… παραδοσιακοί αναγνώστες θα απαντούσαν «η μουσική ή η κινηματογραφική». Ωστόσο, η… βαριά βιομηχανία του digital gaming και των E-sports τις «καταπίνει» από το 2020, τόσο αμφότερες όσο και συνδυαστικά, με έσοδα που ζαλίζουν και ένα φανατικό, σταθερά αυξανόμενο κοινό! Με πρωτοβουλία του ΟΠΑΠ, από τον Ιούνιο του 2022 προστέθηκαν στο καλεντάρι του Unileague και τα E-sports, που αποτελούν σημαντική τάση στο χώρο του αθλητισμού τα τελευταία χρόνια.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Σοφία Ζαχαράκη – υφυπουργός Τουρισμού

Η Σοφία Ζαχαράκη μιλώντας αποκλειστικά στο Startupper Mag αναφέρθηκε στην τεράστια επιτυχία της τουριστικής σεζόν που πέρασε και υπογράμμισε τις πρωτοβουλίες που λαμβάνονται προκειμένου το 2023 να σημειωθούν νέα ρεκόρ. Παράλληλα, η υφυπουργός Τουρισμού υπογράμμισε με έμφαση ότι, η Ελλάδα είναι πλέον μία χώρα με κατακόρυφη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος και της διευκόλυνσης στο επιχειρείν, σημειώνοντας ότι στόχος αποτελεί η ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού και η επέκταση της τουριστικής σεζόν 12 μήνες τον χρόνο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ