«Orange Grove»: Grandmama και Struuct το δίδυμο των νικητριών startups

Έξι startups -παρουσία του βασιλικού ζεύγους της Ολλανδίας- συμμετείχαν στον διαγωνισμό «The Squeeze» του «Orange Grove».

Πραγματοποιήθηκε χθες (1/11), με τη συμμετοχή 6 startups εταιρειών,  ο 14ος Pitching Διαγωνισμός «The Squeeze». Η καθιερωμένη γιορτή καινοτομίας και νεοφυούς επιχειρηματικότητας, που αποτελεί πρωτοβουλία του «Orange Grove» και της Ολλανδικής Πρεσβείας στην Ελλάδα.

Τον διαγωνισμό -στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιούν στη χώρα μας- τίμησε με την παρουσία του το βασιλικό ζεύγος της Ολλανδίας, Willem-Alexander και Máxima, συνοδευόμενο από μέλη της ολλανδικής κυβέρνησης.

Picture by: Giorgos Diplas, ©MinBZ

Στη σκηνή του «The Squeeze» ανέβηκαν έξι δυναμικές startups του «Orange Grove», που είχαν περάσει στην τελική φάση του διαγωνισμού, παρουσιάζοντας τις καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες τους σε ένα πάνελ διακεκριμένων κριτών από τις Η.Π.Α., την Ολλανδία και την Ελλάδα. Την πρώτη θέση κατέκτησε η Grandmama που εκπροσωπήθηκε από τη CEO, Βίκη Κλήμη, και τη δεύτερη θέση η Struuct που εκπροσωπήθηκε από τον CEO, Σπύρο Κωνσταντή.

Picture by: Giorgos Diplas, ©MinBZ

Το βασιλικό ζεύγος υποδέχθηκαν στο «The Squeeze» οι Αλεξάνδρα Σαρμά, Γιάννης Κανελλόπουλος και Γιάννης Νικολόπουλος (partners και μέλη ΔΣ «Orange Grove») στο Φάρο του ΚΠΙΣΝ, όπου φιλοξενήθηκε η εκδήλωση.

Μετά το τέλος του διαγωνιστικού μέρους το βασιλικό ζεύγος και τα μέλη της ολλανδικής κυβέρνησης, συζήτησαν με τις ιδρύτριες και τους ιδρυτές των έξι διαγωνιζόμενων startups για τις επιχειρηματικές ιδέες τους, ενώ αντάλλαξαν εμπειρίες από το startup οικοσύστημα των δύο χωρών.

Picture by: Giorgos Diplas, ©MinBZ

Οι έξι startups που διαγωνίστηκαν στον 14ο Pitching Διαγωνισμό «The Squeeze» ήταν οι:

Agro-U (Κορίνα Χατζηγεωργίου), η πρωτοποριακή πλατφόρμα που συνδέει παραγωγούς και επιχειρήσεις του αγροδιατροφικού κλάδου με ανειδίκευτο και ειδικευμένο προσωπικό.

Meterscope (Γιώργος Ευθυμίου), ένα σύστημα επιτήρησης εξοπλισμού και συλλογής δεδομένων που διασφαλίζει την ποιότητα των ευπαθών προϊόντων (τρόφιμα, φάρμακα, μικροβιολογικό υλικό κ.ά.) σε όλα τα στάδια της παραγωγικής αλυσίδας (παραγωγή, επεξεργασία, αποθήκευση, διακίνηση).

Indust Systems (Μιχάλης Δρακουλέλης), ένα σύστημα ψηφιοποίησης στη βιομηχανία (IIoT) που βοηθάει τους ανθρώπους της παραγωγής να αυξάνουν την παραγωγικότητα και να μειώνουν τα κόστη.

Genomix4U (Σταυρούλα Σιαμόγλου), η υπηρεσία που καθιστά τη γονιδιωματική προσβάσιμη σε όλους, παρέχοντας εξατομικευμένες υπηρεσίες υγείας και τρόπου ζωής με βάση το γενετικό μας προφίλ.

Struuct (Σπύρος Κωνσταντής), η πλατφόρμα ψηφιακής διαχείρισης έργων υποδομής που μέσω μιας βιώσιμης και φιλικής προς το περιβάλλον διαδικασίας, έχει ως στόχο τη βέλτιστη, και οικονομικά αποδοτική, προληπτική συντήρηση και διαχείριση κινδύνων των κατασκευών.

Grandmama (Βίκυ Κλήμη), η μεγαλύτερη πλατφόρμα εύρεσης φροντιστών που ειδικεύεται στη φροντίδα στο σπίτι ηλικιωμένων και ανθρώπων που έχουν ανάγκη.

Picture by: Giorgos Diplas, ©MinBZ

Στην εκδήλωση -μεταξύ άλλων- συμμετείχαν ο υφυπουργός Υγείας, Πρόνοιας και Αθλητισμού Maarten van Ooijen, η πρέσβης της Ολλανδίας στην Ελλάδα Susanna Terstal, η πρέσβης της Ελλάδας στην Ολλανδία Κατερίνα Γκίνη, η επικεφαλής Εθιμοτυπίας ΥΠΕΞ πρέσβης Αγλαΐα Μπαλτά.

To πάνελ κριτών του φετινού διαγωνισμού αποτέλεσαν οι: Μαρίσα Αντωνοπούλου (COO, Action Finance Initiative – AFI), Serena Davis (Co-founder, Hippo Seeds), John Fox (Sr UI Engineer IOS, Netflix), Thijs Geerdink (COO, Reggeborgh) και Σωτήρης Κόκκινος (CEO & Co-founder, FEAC Engineering).

Picture by: Giorgos Diplas, ©MinBZ

Την παρουσίαση του «The Squeeze» ανέλαβαν η Daria Nepriakhina (Initiator, Ideahackers.network) και ο Robin Schuil (Founder, Vendora.gr). Παραβρέθηκαν προηγούμενοι νικητές του διαγωνισμού «The Squeeze», μέλη του startup οικοσυστήματος, επενδυτές και επιχειρηματίες προσφέροντας σημαντικές ευκαιρίες δικτύωσης στην εκδήλωση που ακολούθησε μετά την ολοκλήρωση του διαγωνιστικού μέρους.

Picture by: Giorgos Diplas, ©MinBZ

Ο «The Squeeze» αποτελεί τον διαγωνισμό-θεσμό στο startup οικοσύστημα της χώρας, ο οποίος διοργανώνεται από το «Orange Grove» και την πρεσβεία της Ολλανδίας από το 2014. Προσφέροντας την ευκαιρία σε περισσότερες από 100 επιχειρηματικές ομάδες να προβάλλουν στο κοινό τις ιδέες τους και να διεκδικήσουν πολύτιμα έπαθλα για την ανάπτυξή τους.

Ο διαγωνισμός επέστρεψε φέτος με περιορισμένο κοινό, έπειτα από δύο χρόνια απουσίας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Οι νικητές του διαγωνισμού θα πραγματοποιήσουν ένα custom σχεδιασμένο ταξίδι εκπαίδευσης και διασύνδεσης στην Ολλανδία.

Ο διαγωνισμός «The Squeeze» κατέστη δυνατός χάρη στους Μεγάλους Χορηγούς του «Orange Grove», Reggeborgh και Heineken, τους Χορηγούς Interamerican, FrieslandCampina, Philips, HeDA, καθώς και την KLM χορηγό εισιτηρίων των νικητών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ