Kryptonio: Το πιο προηγμένο crypto wallet της νέας ψηφιακής εποχής

Φοβάστε μήπως χάσετε τα κρυπτονομίσματά σας; Δεν είστε οι μόνοι. Από το 2010 έχουν απολεσθεί περισσότερο από 100 δισ. δολάρια σε κρυπτονομίσματα εξαιτίας κλοπών από χάκερ και απώλειας των «ιδιωτικών κλειδιών». Η κορυφαία ελληνική fintech στον τομέα των κρυπτονομισμάτων προσφέρει μία μοναδική λύση ασφάλειας και προστασίας των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων σας στη νέα εποχή του Web3 και του metaverse.

[vc_row][vc_column][vc_wp_text]

Η παγκόσμια αγορά των κρυπτονομισμάτων πέρασε μια ταραχώδη –από επενδυτική άποψη– χρονιά.

Τον Μάιο η αγορά κατέρρευσε, παρουσιάζοντας εξαιρετικά ασταθείς τάσεις και το Bitcoin βρέθηκε σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές. Εταιρείες όπως οι Celicius, Voyager Digital, και 3AC πρόσφατα ανακοίνωσαν πτώχευση και οι χρήστες τους έχασαν τα χρήματά τους.

Πλέον, ένα από τα συνήθη ρητά στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων, «Not your keys, not your crypto», γίνεται ακόμη πιο επίκαιρο τώρα.

Αυτό είναι το πρόβλημα στο οποίο δίνουν λύση ο Ηλίας Χατζής με την ομάδα του στο Kryptonio. Έχουν δημιουργήσει ένα πορτοφόλι, που επιτρέπει σε οποιονδήποτε, χωρίς τεχνικές γνώσεις, να έχει κατοχή και να διαχειρίζεται τα κρυπτονομίσματά του, με απλό τρόπο και δίχως καμία ανησυχία για την ασφάλειά τους.

Η «αναγέννηση» της αγοράς των κρυπτονομισμάτων

Με πλέον των 320 εκατ. χρηστών κρυπτονομισμάτων παγκοσμίως και με εκτιμήσεις της Goldman Sachs πως η ψηφιακή οικονομία είναι μια ευκαιρία 8 τρισ. δολαρίων, δεν είναι περίεργο που οι επιχειρήσεις τοποθετούνται στην αγορά του Web 3.0.

Ισχυρά brand, όπως οι Gucci, Balenciaga, Alo Yoga, Tag Heuer, αλλά και αρκετές άλλες εταιρείες ανακοίνωσαν ότι θα δέχονται πληρωμές με κρυπτονομίσματα.

Περισσότεροι από 85.000 έμποροι λιανικής στην Ελβετία δέχονται κρυπτονομίσματα από τους πελάτες τους, μέσω μιας συνεργασίας της Worldline με την Bitcoin Suisse. Έρευνα της Visa σε εννέα χώρες έδειξε πως 25% των ΜΜΕ σκοπεύει να προσθέσει πληρωμές σε κρυπτονομίσματα εντός του 2022. 

«Ο στόχος μας είναι να δώσουμε τη δυνατότητα σε οποιονδήποτε, οπουδήποτε, να συμμετέχει ενεργά στη νέα οικονομία απλά και με ασφάλεια», Ηλίας Χατζής, CEO Kryptonio.

Tα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του 2022 της Visa έδειξαν πως οι καταναλωτές πραγματοποίησαν αγορές 2,5 δισ. δολ. μέσω καρτών που ήταν συνδεδεμένες με πορτοφόλια κρυπτονομισμάτων, για να πληρώσουν για προϊόντα και υπηρεσίες. 

Στον κόσμο της ψηφιακής οικονομίας και του Web3, που οι συναλλαγές θα γίνονται ψηφιακά, τα πορτοφόλια κρυπτονομισμάτων αποτελούν πύλη εισόδου στη νέα οικονομία. Βέβαια, οι υπάρχουσες λύσεις δεν είναι πάντα ασφαλείς και η εμπειρία του χρήστη τις περισσότερες φορές είναι πολύπλοκη.

 

Πώς αλλάζει τα δεδομένα η Kryptonio;

Η Kryptonio ιδρύθηκε από μία ομάδα που διαθέτει πολυετή εμπειρία σε startups και στα κρυπτονομίσματα και έχει δημιουργήσει decentralized apps, multi-sig πορτοφόλια και ανταλλακτήρια, κρυπτονομίσματα ERC20, ενώ έχει διεξαγάγει και ένα ICO. 

Η εταιρεία είναι το αποτέλεσμα της εμπειρίας που αποκόμισε η ομάδα τα προηγούμενα χρόνια, για να δημιουργήσει ένα πορτοφόλι που καθιστά την κατοχή των κρυπτονομισμάτων, NFT, stablecoins και των CBDC –ψηφιακών χρημάτων όπως το ψηφιακό ευρώ που θα θέσει σε κυκλοφορία η ΕΚΤ το 2025– ασφαλή, απλή και αποκεντρωμένη.

To Kryptonio είναι ένα πορτοφόλι χωρίς «ιδιωτικό κλειδί», που χρησιμοποιεί προηγμένη κρυπτογραφία και βιομετρικά προσώπου, αφαιρώντας όλη την πολυπλοκότητα γύρω από τη κατοχή και τη διαχείριση των κρυπτονομισμάτων.

Το Kryptonio χρησιμοποιεί Multi-Party Computation (MPC), ένα προηγμένο πρωτόκολλο κρυπτογραφίας και αντί να δημιουργεί ένα «ιδιωτικό κλειδί» ή κωδικό ανάκτησης (seed phrase), λειτουργεί με πολλαπλά μυστικά σε διαφορετικές συσκευές, οι οποίες δεν χρειάζεται να εμπιστεύονται η μία την άλλη και χρησιμοποιούνται για την έγκριση των συναλλαγών.

Το μυστικό στο κινητό τού χρήστη κωδικοποιείται με τα βιομετρικά στοιχεία του προσώπου του και αποθηκεύεται στο προσωπικό του cloud. Στην περίπτωση κατά την οποία ο χρήστης χάσει ή αντικαταστήσει το κινητό του με άλλο, η μόνη ενέργεια που απαιτείται είναι να επανεγκαταστήσει την εφαρμογή και να τραβήξει μια σέλφι, που ανιχνεύει αν πρόκειται για πραγματικό άνθρωπο (3D liveness). Εφόσον υπάρχει ταύτιση του προσώπου του κατόχου του πορτοφολιού με τον χρήστη που προσπαθεί να το ανακτήσει, τότε επαναφέρονται το πορτοφόλι και τα κρυπτονομίσματα.

Το Kryptonio απαλλάσσει τους χρήστες από την ανησυχία κλοπής ή απώλειας των «ιδιωτικών κλειδιών», καθώς το μοντέλο ασφάλειας είναι κατανεμημένο με τη χρήση του MPC και η ανάκτηση του πορτοφολιού βασίζεται σε 3FA (3-Factor Authentication), δηλαδή κάποιος πρέπει να έχει το πρόσωπο του χρήστη και να διαθέτει πρόσβαση στο email και στο προσωπικό cloud του. 

Όπως και με άλλα πορτοφόλια, με το Kryptonio οι χρήστες μπορούν να αγοράσουν και να πουλήσουν με κάρτα, ApplePay, GooglePay, και με μεταφορές SEPA και SWIFT. Έχουν τη δυνατότητα να στέλνουν και να λαμβάνουν κρυπτονομίσματα από και προς άλλα πορτοφόλια, να παρακολουθούν τις τιμές τους σε πραγματικό χρόνο και να δημιουργούν εξατομικευμένες ειδοποιήσεις όταν οι τιμές ανεβαίνουν ή πέφτουν από τα όρια που έχουν θέσει. 

Φέτος το καλοκαίρι το Kryptonio συγκαταλεγόταν στους νικητές δύο διαγωνισμών καινοτομίας, το «NBG Business Seeds» και το «John and Mary Pappajohn Business Plan Competition».

Το Kryptonio σήμερα παρέχεται απολύτως δωρεάν και έχει χρήστες από 40 χώρες. Τους επόμενους μήνες θα προσφέρει IBAN, Crypto Debit Card και θα υποστηρίξει λειτουργίες όπως το Lightning Payments, ενώ σκοπεύει να δώσει λύσεις σε επιχειρήσεις που επιθυμούν να δέχονται πληρωμές σε κρυπτονομίσματα. 

[/vc_wp_text][/vc_column][/vc_row]

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ