Δήμας: Το ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας μπορεί να πρωταγωνιστεί

Η συνέργεια εταιρειών τεχνολογίας και νεοφυών επιχειρήσεων είναι παράδειγμα απάντησης σε προκλήσεις όπως η κλιματική αλλαγή είπε ο υφυπουργός Ανάπτυξης.

«Οι επιχειρηματικές συνέργειες εταιρειών από τον χώρο της τεχνολογίας με τις νεοφυείς επιχειρήσεις του Elevate Greece, αποτελούν ένα καλό παράδειγμα για το πώς μπορούμε αξιοποιώντας το ταλέντο, τις ιδέες και το ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτουμε να απαντήσουμε στις προκλήσεις της εποχής μας, όπως είναι η κλιματική κρίση».

Αυτό επισήμανε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστος Δήμας, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες (29/6) στο Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών (Ι.Γ.Ε.). Όπου, παρουσιάστηκε ένα καινοτόμο πιλοτικό πρόγραμμα πυρανίχνευσης από την επιχειρηματική σύμπραξη της νεοφυούς επιχείρησης PROBOTEK με την Huawei Mobile και την Nova-WIND.

Ο υφυπουργός με τους συνιδρυτές της Probotek, Γιώργο Δελαπόρτα, Παναγιώτη Αποστολόπουλο, Έλενα Ιωαννίδου, Αναστάσιο Σμπόνια

Σε σχετική ανάρτησή του στο Twitter, αναφέρει: «Η startup PROBOTEK πρωταγωνιστεί στην σπουδαία επιχειρηματική σύμπραξη με την Huawei Mobile και την Nova-WIND. Παρουσίασαν σήμερα (σσ χθες) ένα καινοτόμο πιλοτικό πρόγραμμα πυρανίχνευσης αξιοποιώντας την τεχνολογία 5G, την τεχνητή νοημοσύνη, αλγορίθμους & υπερσύγχρονα drone».

Στην αντίστοιχη ανάρτησή του στο Facebook, πρόσθεσε: «Η σπουδαία αυτή συνέργεια αξιοποίησε την τεχνολογία 5G, την τεχνητή νοημοσύνη, αλγορίθμους και υπερσύγχρονα drone με στόχο να συστρατευτούν στην μάχη της Πολιτείας κατά της κλιματικής κρίσης.

Πρόκειται για ένα σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης και αναγνώρισης ακραίων συμβάντων, όπως είναι οι πυρκαγιές, που με τη χρήση αισθητήρων και drone αναμένεται να συμβάλλει στην άμεση επέμβαση και αντιμετώπιση φαινομένων με κοινωνικές, περιβαλλοντικές και οικονομικές προεκτάσεις.

Οι επιχειρηματικές συνέργειες εταιρειών από τον χώρο της τεχνολογίας με τις νεοφυείς επιχειρήσεις του Elevate Greece, αποτελούν ένα καλό παράδειγμα για το πώς μπορούμε αξιοποιώντας το ταλέντο, τις ιδέες και το ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτουμε να απαντήσουμε στις προκλήσεις της εποχής μας, όπως είναι η κλιματική κρίση.

Θερμά συγχαρητήρια στους εμπνευστές και στους συμμετέχοντες στην πρωτοβουλία, που μας γεμίζουν με την αυτοπεποίθηση πως το ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας έχει πλέον την δυνατότητα και τα εργαλεία να πετυχαίνει σπουδαίες συνεργασίες και να πρωταγωνιστεί».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ