Δήμας: Υπάρχουν ελληνικές startups με πολύ μεγάλη παγκόσμια δυναμική

Αισιόδοξος για την ανάπτυξη του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας και επιχειρηματικότητας δήλωσε στο emea ο υφυπουργός Ανάπτυξης.

Την αισιοδοξία του για την πρόοδο και ανάπτυξη του ελληνικού οικοσύστηματος καινοτομίας και επιχειρηματικότητας εξέφρασε -μιλώντας αποκλειστικά στο emea.gr- σήμερα (24/6) ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Χρίστος Δήμας.

Στο περιθώριο του διήμερου συνεδρίου με τίτλο «Hellenic International Business Angels Sumnit 2022» που διοργώθηκε από το HBAN σε συνεργασία με το Enterprise Greece, ο υφυπουργός, χαρακτήρισε το συνέδριο «ένα πολύ σημαντικό και χρήσιμο event».

Στο οποίο, οι νεοφυείς επιχειρήσεις παρουσιάζονται σε επενδυτές εντός και εκτός των συνόρων της χώρας. Έτσι, με σκοπό «με σκοπό ν’ αναδείξουν το ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας» ανέφερε ο Χρ. Δήμας.

Ρωτήσαμε τον υφυπουργό αν είναι αισιόδοξος για την ενεργοποίηση περισσότερων Business Angels στην Ελλάδα και την υποστήριξη των ελληνικών startups. Ο κύριος Δήμας εξέφρασε, με κατηγορηματικό τρόπο, την αισιοδοξία του.

Την οποία αιτιολόγησε, επισημαίνοντας πως «υπάρχουν νεοφυείς επιχειρήσεις, οι οποίες πραγματικά έχουν πολύ μεγάλη δυναμική. Όχι μόνο για την εθνική αγορά αλλά και για την παγκόσμια αγορά».

Ακόμα, πρόσθεσε πως «η εξωτερική χρηματοδότηση των νεοφυών επιχειρήσεων του Elevate Greece από επενδυτικούς αγγέλους είναι στο 8,2%». Με τους επενδυτές ν’ αναζητούν τρόπους ώστε το ποσοστό «ν’ αυξηθεί κατά πολύ».

Αναλυτικά, ο Χρίστος Δήμας, δήλωσε στο emea.gr: «Είναι ένα πολύ σημαντικό event, το οποίο οργάνωσε η European BUSINESS Angels Network, το Hellenic BUSINESS Angels Network και το Enterprise Greece με σκοπό ν’ αναδείξουν το ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας.

Γίνεται παρουσίαση από ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις προς τους επενδυτικούς αγγέλους που έχουν έρθει στη χώρα μας από το εξωτερικό καθώς και σε αυτούς από την Ελλάδα.

Από την πλευρά του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, παρουσιάσαμε τις εξελίξεις του οικοσυστήματος καινοτομίας. Νομίζω ότι το συνέδριο που διεξάγεται είναι πολύ χρήσιμο.

Ναι είμαι αρκετά αισιόδοξος γιατί βλέπω ότι υπάρχουν νεοφυείς επιχειρήσεις, οι οποίες πραγματικά έχουν πολύ μεγάλη δυναμική. Όχι μόνο για την εθνική αγορά αλλά και για την παγκόσμια αγορά.

Διότι το οικοσύστημα καινοτομίας πρέπει να κοιτάζει την παγκόσμια αγορά. Επίσης, βλέπω ότι υπάρχουν αρκετοί επενδυτικοί άγγελοι που κοιτάζουν, πλέον, την ελληνική αγορά πολύ πολύ πιο έντονα συγκριτικά με το παρελθόν.

Η εξωτερική χρηματοδότηση των νεοφυών επιχειρήσεων του Elevate Greece από επενδυτικούς αγγέλους είναι στο 8,2%. Οι ίδιοι έλεγαν ότι θέλουν να δουν πώς μπορεί αυτό το ποσοστό ν’ αυξηθεί κατά πολύ».