Seafair: Η πρώτη ελληνική Startup που επένδυσε η General Catalyst

Η πλατφόρμα εύρεσης προσωπικού για την Ναυτιλία έχει σηκώσει συνολικά 7 εκατ. δολάρια μέχρι σήμερα.

Σε κάθε δημόσια εμφάνισης του Νίκου Μπονάτσου, partner και CEO της General Catalyst η ερώτηση όλων ήταν πότε θα επενδύσει το μεγάλο αμερικανικό VC fund σε ελληνική Startup. Αυτή η ώρα ήρθε και η εταιρεία που κέρδισε τον Νίκο και την ομάδα του είναι η Seafair, μια πλατφόρμα εύρεσης εργασίας στελεχών και προσωπικού στη Ναυτιλία.

Η Seafair ιδρύθηκε στο τέλος του 2020 από τον Αγαπητό Διακογιάννη, πρώην σύμβουλο στην BCG, με την Seafair να σηκώνει 5,7 εκατ. δολάρια με επικεφαλής τη General Catalyst, με τη συμμετοχή της FirstMinute Capital, signal ventures, TA Ventures, SV Angel, SpeedInvest και FJ Labs. Με την συνολική χρηματοδότηση της Seafair να αγγίζει τα 7 εκατ. δολάρια.

 
Η Seafair “ταιριάζει” ναυτικούς και στελέχη με τις ναυτιλιακές εταιρείες με βάση την εμπειρία τους, τις δεξιότητες και τις επιδόσεις τους και χρησιμοποιεί αλγόριθμους αντιστοίχισης για να κάνει τη διαδικασία πλήρωσης κενών θέσεων εργασίας πιο αποτελεσματική. Παρέχει επίσης στους διαχειριστές των στόλων λογισμικό ανθρώπινου δυναμικού που τους βοηθά να ενοποιήσουν διάσπαρτα δεδομένα σε διαφορετικές πλατφόρμες ERP και υπολογιστικά φύλλα. Η Seafair επικεντρώνεται επί του παρόντος σε ανώτερες θέσεις αξιωματικών, όπως οι αρχιμηχανικοί και οι πλοίαρχοι πλοίων, καθώς αυτές οι θέσεις είναι αυτές που έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση αλλά και πιστοποίηση.
 
Οι ενδιαφερόμενοι ναυτικοί ανεβάζουν τα βιογραφικό και στη συνέχεια η Seafair διενεργεί μια σειρά ελέγχων ιστορικού και διαδικτυακών αξιολογήσεων. Εάν αποφασίσει ότι κάποιος είναι κατάλληλος για ένα σκάφος, η πλατφόρμα προγραμματίζει συνεντεύξεις ενώ η πλατφόρμα επαληθεύει επίσης τους εργοδότες και τα σκάφη υπό τη διοίκησή τους πριν αρχίσουν να χρησιμοποιούν το Seafair. Το λογισμικό ανθρώπινου δυναμικού Seafair περιλαμβάνει εργαλεία για τη διαχείριση πληρωμών, ασφάλισης, χρονοδιαγραμμάτων και ωρών ανάπαυσης. Ορισμένα από τα χαρακτηριστικά του που είναι προσαρμοσμένα στη ναυτιλιακή βιομηχανία περιλαμβάνουν ειδοποιήσεις για το πότε πρόκειται να λήξουν οι πιστοποιήσεις ενός ναυτικού και συστάσεις μισθών.

H Seafair έχει ήδη πελάτη μια μεγάλη ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία ενώ η νέα χρηματοδότηση θα χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη της πλατφόρμα και την επέκτασή της σε αγορές όπως η Γερμανία, οι σκανδιναβικές χώρες και οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Σε δήλωσή του, ο διευθύνων σύμβουλος της General Catalyst Νίκος Μπονάτσος ανέφερε: «Η ναυτιλιακή βιομηχανία είναι ένα από τα τελευταία ανεκμετάλλευτα σύνορα. Χρειάζεται κανείς βαθιές ιδέες για τη βιομηχανία, ένα φιλόδοξο όραμα και μια αποφασιστική ομάδα για να πετύχει σε μια αγορά όπως αυτή — και είδαμε όλα τα παραπάνω στο Seafair.»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ