Άρχισαν οι αιτήσεις για τον κορυφαίο ευρωπαϊκό επιταχυντή SpinLab

Με μια σειρά χρηματοδοτικών και επιμορφωτικών ευκαιριών, οι αιτήσεις για τις Startups άρχισαν ώστε να διεκδικήσουν μια θέση και νέα κεφάλαια.

Το SpinLab, ένας από τους 3 κορυφαίους accelerator στη Γερμανία, ανοίγει και πάλι τη φάση υποβολής αιτήσεων για Startups. Φιλόδοξοι ιδρυτές που θέλουν να επιταχύνουν την καινοτομία τους μπορούν να υποβάλουν αίτηση από τώρα έως τις 16 Νοεμβρίου και να επωφεληθούν από το πρόγραμμα διάρκειας 6 μηνών 

Αίτηση μπορούν να υποβάλουν οι νεοφυείς επιχειρήσεις από τους τομείς του healthtech, των “smart” πόλεων και της ενέργειας, καθώς και διατομεακές τεχνολογίες που σχετίζονται με αυτά τα θέματα και βρίσκονται στη φάση pre-seed, seed ή ανάπτυξης. Ο επόμενος κύκλος αναμένεται να ξεκινήσει ωστόσο στις 7 Μαρτίου 2022. 

 

Συγκεκριμένα, ο επιταχυντής HHL υποστηρίζει την ανάπτυξη επιχειρηματικών και καινοτόμων ομάδων που θέλουν να επεκτείνουν τις επιχειρήσεις τους. Από το 2015, το SpinLab έχει υποστηρίξει με επιτυχία πάνω από 86 τοπικές και διεθνείς ομάδες νεοσύστατων εταιρειών στην πορεία τους προς τη φάση ανάπτυξης.  

Μέχρι στιγμής, οι νεοσύστατες επιχειρήσεις που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα έχουν αντλήσει κεφάλαια ύψους άνω των 110 εκατ. ευρώ από γνωστούς εθνικούς και διεθνείς επενδυτές, με την υποστήριξη επίσης της Deutsche Bank. Μεταξύ των δικτύων συνεργατών είναι επίσης εθνικά και διεθνώς γνωστές εταιρείες όπως enviaM, LEAG και πολλές άλλες. 

Ενδεικτικά, πολλά επιμέρους εκπαιδευτικά και ερευνητικά έργα διεξάγονται με την συμβολή των εταιρειών PorscheDELL, Leipziger Gruppe, VNG, AOK, όταν πάνω από το 80% των συμμετεχόντων που ολοκληρώνουν το πρόγραμμα αντλούν χρηματοδότηση γύρω στα 1,27 εκατ. ευρώ κατά βάση, τρεις φορές πάνω από το μέσο όρο. 

Το πρόγραμμα επιτάχυνσης περιλαμβάνει τόσο ένα δομημένο όσο και ατομικό πρόγραμμα καθοδήγησης και συμβουλευτικής. Οι συμμετέχουσες νεοφυείς επιχειρήσεις επωφελούνται κάνοντας εντατικά εργαστήρια σε θεματικές όπως: Χρηματοδότηση, Πωλήσεις, Πληροφορική, Διεθνοποίηση, Μάρκετινγκ/PR, Ηγεσία, Ανθρώπινο Δυναμικό καθώς και άμεσες επαφές με καθιερωμένες εταιρείες και άλλους έμπειρους ιδρυτές.  

Στη δική τους ψηφιακή πλατφόρμα μάθησης, οι ιδρυτές έχουν επίσης πρόσβαση σε πάνω από 100 επιμορφωτικά βίντεο και πληροφοριακά άρθρα μαζί με το δίκτυο εμπειρογνωμόνων του accelerator. Επίσης, πολλοί ομιλητές όπως ειδικοί στο ψηφιακό μάρκετινγκ ή “γκουρού” στη δημιουργία unicorns, θα παρουσιάσουν τις ιδέες τους στην κοινότητα του επιταχυντή.  

Επιπλέον, το SpinLab προσφέρει πρόσβαση σε ένα ευρύ φάσμα γνωστών επενδυτών. Με το Technologiegründerfonds Sachsen, το MBG Sachsen και τη Sächsische Aufbaubank, οι Startups έχουν πρόσβαση σε μια ισχυρή επενδυτική σκηνή. Μέσω του δικού της ταμείου VC “Smart Infrastructure Ventures“, οι ομάδες των νεοφυών επιχειρήσεων μπορούν να λάβουν συμβουλές απευθείας από τους χρηματοδότες και να υποστηριχθούν με έως και 200.000 ευρώ στον επόμενο γύρο χρηματοδότησης. 

Οι νεοσύστατες εταιρείες παραμένουν εντελώς ανεξάρτητες και δεν παραχωρούν κανένα μετοχικό κεφάλαιο. Μπορούν να χρησιμοποιούν ένα σύγχρονα εξοπλισμένο γραφείο συνεργασίας και να έχουν πρόσβαση σε διάφορες τεχνολογίες από κορυφαίους συνεργάτες. Κάθε Startup ομάδα λαμβάνει έτσι χρηματοδότηση έως και 15.000 ευρώ 

Επισημαίνεται ότι το SpinLab βραβεύτηκε ως ο δεύτερος καλύτερος accelerator στη Γερμανία και ήταν φιναλίστ για τους τοπ 5 επιταχυντές στην Ευρώπη 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ