Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της ελληνικής Moosend από την Sitecore

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η εξαγορά της ελληνικής Startup αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για την περαιτέρω εκπλήρωση του πλάνου της Sitecore να μετατραπεί σε μια SaaS-based πλατφόρμα ψηφιακής εμπειρίας, ικανή να υποστηρίξει ακόμη και τις πιο εξειδικευμένες ψηφιακές εμπειρίες.

Η Sitecore, παγκόσμιος ηγέτης λογισμικού διαχείρισης ψηφιακού περιεχομένου, ανακοίνωσε σήμερα την ολοκλήρωση της διαδικασίας εξαγοράς της Moosend, της πλατφόρμας SaaS-based υπηρεσιών αυτοματοποίησης marketing, που έχει έδρα στο Λονδίνο.

Η ολοκλήρωση της εξαγοράς, η οποία αποτελεί μέρος ενός φιλόδοξου πλάνου ανάπτυξης, ύψους 1,2 δισ. δολαρίων, που βρίσκεται σε εξέλιξη, έρχεται να συμπληρώσει τις υπηρεσίες της Sitecore και να ενισχύσει τις απαιτήσεις εξατομίκευσης των σύγχρονων επιχειρήσεων, με την ενσωμάτωση της cloud-native, API-first πλατφόρμας αυτοματοποίησης marketing της Moosend.

Επιπλέον, η πλατφόρμα της Moosend θα περιλαμβάνει συμπληρωματικές λειτουργίες eCommerce, οι οποίες, παράλληλα με την πρόσφατη εξαγορά των Four51 και Boxever, θα προσφέρουν ακόμη μεγαλύτερη δυναμική για την απρόσκοπτη παροχή στοχευμένων και εστιασμένων στην αύξηση εσόδων εκστρατειών σχετικές με την εγκατάλειψη του καλαθιού αγορών, την σύσταση προϊόντων και τα σενάρια προώθησης.

«Η ολοκλήρωση της εξαγοράς της Moosend αποτελεί ένα συναρπαστικό ορόσημο για μας,» σχολίασε ο Στηβ Τζικάκης, CEO της Sitecore. «Πρόκειται για την τρίτη εξαγορά που ολοκληρώνουμε μέσα στο έτος και έρχεται ως συνέχεια στο φιλόδοξο ταξίδι μας να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο τις προσπάθειες marketing των πελατών μας. Με αυτή μας την κίνηση, κατέχουμε πλέον πλεονεκτικότερη θέση, από την οποία μπορούμε να στηρίξουμε τους πελάτες μας στην αποτελεσματικότερη εφαρμογή μετρήσιμων εκστρατειών marketing, βελτιώνοντας περαιτέρω την αυτοματοποίηση της ροής εργασιών σε όλες τις λειτουργίες τους. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε στους πελάτες μας ταχύτερη καινοτομία, με μικρότερη επένδυση από πλευράς τους και σε λιγότερο χρόνο και η ολοκλήρωση αυτής της εξαγοράς θα εξασφαλίσει ακριβώς αυτό.»

Με την κλείσιμο της συναλλαγής, η στελεχιακή ομάδα της Moosend, με επικεφαλής τον CEO της Γιάννη Ψαρρά, θα ενταχθεί στην οικογένεια της Sitecore, επιβλέποντας την τεχνολογική ενσωμάτωση και υποστηρίζοντας τους πελάτες και τους συνεργάτες της εταιρείας κατά την μετάβαση.

Η Sitecore σκοπεύει επίσης να επενδύσει και να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο στην Ελλάδα, από όπου ξεκίνησε την πορεία της η Moosend και μέσα στα άμεσα σχέδιά της είναι να αυξήσει το προσωπικό της στην χώρα μέσα στους επόμενους 12 μήνες.

«Η ομάδα μας είναι ιδιαίτερα χαρούμενη που γίνεται μέλος μιας τόσο φιλόδοξης και εδραιωμένης εταιρείας και καλωσορίζει τις επιπρόσθετες δυνατότητες που θα προσφέρει η ενσωμάτωση της πλατφόρμας στους πελάτες μας,» δήλωσε ο Γιάννης Ψαρράς, CEO της Moosend.

«Οι πελάτες και το προσωπικό μας θα ωφεληθούν ιδιαίτερα από τις δυνατότητες των νέων προϊόντων που θα υλοποιηθούν αξιοποιώντας τους επιπλέον πόρους έρευνας και ανάπτυξης της Sitecore, την κλίμακα του οικοσυστήματος marketing, πωλήσεων, υποστήριξης και συνεργατών, καθώς επίσης και την τεράστια επένδυση 1,2 δισ. δολαρίων που ξεκίνησε η εταιρεία νωρίτερα στο έτος.»