Dialectica: Διπλασιασμός προσωπικού και επέκταση στις ΗΠΑ

Η Dialectica, ελληνική startup που δημιουργήθηκε τον Ιούλιο του 2015 επεκτείνεται με στόχο τον διπλασιασμό του ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας καθώς και την “είσοδό” της στην αγορά των ΗΠΑ.

Η εταιρεία ξεκίνησε την πορεία της τον Ιούλιο του 2015 με προσωπικό 4 ατόμων και σήμερα μετρά ήδη πάνω από 160 εργαζόμενους και γραφεία σε Αθήνα και Λονδίνο, ενώ συνεχίζει σταθερά και σε μηναία βάση τη διαδικασία των προσλήψεων νέων πτυχιούχων ελληνικών ΑΕΙ. Το δυναμικό της Dialectica αναμένεται, μέχρι τα τέλη του 2020, να ξεπεράσει τους 250 εργαζόμενους.

«Μόνο μέσα στον περασμένο Ιανουάριο, προχωρήσαμε σε 21 προσλήψεις που αποτελούν κατά κύριο λόγο πτυχιούχους ελληνικών ΑΕΙ. Η Ελλάδα διαθέτει εξαιρετικούς, ταλαντούχους νέους που μπορούν να διαπρέψουν σε οποιοδήποτε επαγγελματικά τομέα αλλά και ελληνικά ΑΕΙ, όπως το ΕΜΠ, το Πανεπιστήμιο Πειραιώς ή το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, που βρίσκονται σε αρκετά υψηλό επίπεδο. Είμαι ευτυχής που ως Dialectica συμβάλλουμε κι εμείς στην εθνική προσπάθεια να σταματήσει το brain drain από τη χώρα μας», αναφέρει σχετικά ο ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Dialectica, Γιώργος Τσαρούχας.

Πέραν της επέκτασης, η εταιρεία σχεδιάζει να ενισχύσει και εμπλουτίσει περαιτέρω το εργασιακό μοντέλο που εφαρμόζει από την αρχή της ίδρυσής της και στηρίζεται στη διαρκή εκπαίδευση και επιβράβευση των εργαζομένων της. Όπως τονίζει ο κ. Τσαρούχας, «στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να παρέχουμε στους εργαζόμενους μια ολοκληρωμένη εμπειρία αναγνώρισης και ανταμοιβής σε επίπεδο αμοιβών, παροχών, επαγγελματικής ανάπτυξης και περιβάλλοντος εργασίας. Είναι στη φιλοσοφία και στο dna της Dialectica η στρατηγική επένδυση στους ίδιους μας τους ανθρώπους, ώστε να διαμορφώνουμε συνεχώς ένα ιδανικό περιβάλλον για να ξεδιπλώνουν το ταλέντο και τις γνώσεις τους».

Σημειώνεται ότι η Dialectica παρέχει υπηρεσίες στον τομέα της έρευνας αγοράς, αναλύοντας το επιχειρηματικό περιβάλλον στο οποίο εξελίσσεται μια συμφωνία εξαγοράς και εστιάζοντας στη διαδικασία σύνδεσης των πελατών της με ειδικούς που γνωρίζουν τα χαρακτηριστικά της αγοράς. Στόχος της Dialectica είναι να παρέχει πλήρη πρόσβαση στους ειδικούς προκειμένου ο πελάτης της να αξιολογήσει εάν πρέπει να προχωρήσει σε κάποια επιχειρηματική κίνηση.

Η εταιρεία διατηρεί αυστηρά διεθνές πελατολόγιο, στο οποίο περιλαμβάνονται θεσμικοί επενδυτές του εξωτερικού, μεγάλες πολυεθνικές, private equity funds και συμβουλευτικές εταιρείες. Μέσα στο 2019, η Dialectica συμμετείχε ενεργά σε επιχειρηματικές συμφωνίες σε όλο τον κόσμο που αγγίζουν 180 δισ. ευρώ. 

Πηγή: Startupper.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ