Δημιουργικές επιχειρηματικές ιδέες και από την Ελλάδα αναζητά το Creative Business Cup

Το διαγωνισμό επιχειρηματικότητας Creative Business Cup φέρνουν και στην Ελλάδα οι Industry Disruptors – Game Changers (ID-GC) με σκοπό την ανάδειξη του εθνικού νικητή που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον παγκόσμιο τελικό.

Στο διαγωνισμό νέοι άλλα και έμπειροι επιχειρηματίες από τη Βραζιλία ως τη Μπουρκίνα Φάσο και από την Αυστραλία ως την Ισλανδία θα διαγωνιστούν πρώτα σε εθνικό επίπεδο για να αναδειχθούν οι καλύτεροι από κάθε χώρα που θα αναμετρηθούν το Νοέμβριο στον τελικό της Κοπεγχάγης για τον τίτλο του καλύτερου επιχειρηματία της δημιουργικής βιομηχανίας.

Ακόμη, τα 10 επικρατέστερα επιχειρηματικά σχέδια που θα ξεχωρίσουν σε τοπικό επίπεδο θα έχουν την ευκαιρία να διαγωνιστούν μπροστά σε ζωντανό κοινό και κριτές κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων των ID-GC στα πλαίσια της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας 2013 στην Αθήνα.

Τα βραβεία του παγκόσμιου τελικού περιλαμβάνουν ένα έπαθλο 50.000 δολαρίων, ένα ταξίδι στο Παγκόσμιο Συνέδριο Επιχειρηματικότητας (Global Entrepreneurship Congress) στη Μόσχα και ένα πρόγραμμα νεοφυών επιχειρήσεων στο SoftLayer Catalyst. Παράλληλα, οι υποψήφιοι του ελληνικού διαγωνισμού θα διεκδικήσουν έπαθλα 10.000 ευρώ, την ευκαιρία να φιλοξενηθούν σε μία θερμοκοιτίδα νέων επιχειρηματιών, δωρεάν υπηρεσίες καθοδήγησης, και πολλά ακόμα επιμέρους βραβεία.

Η διαδικασία υποβολής συμμετοχών θα ολοκληρωθεί στις 30 Σεπτεμβρίου. Οι νικητές που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στον παγκόσμιο τελικό και οι δέκα υποψήφιοι του εθνικού διαγωνισμού θα ανακινωθούν στις 8 Οκτωβρίου.