Νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες προσφέρει στους πωλητές software και hardware η ελληνική startup Elio

Το λανσάρισμα της πλατφόρμας Elioplus, η οποία στοχεύει στο να διασυνδέσει τους πωλητές λογισμικού και εξοπλισμού υλισμικού με αντίστοιχους επιχειρηματικούς συνεργάτες, όπως μεταπωλητές, μεταπωλητές προστιθέμενης αξίας, διανεμητές, κατασκευαστές αυθεντικού εξοπλισμού κλπα., ανακοίνωσε η ελληνική startup Elio.

Οι εταιρείες που προσφέρουν ευκαιρίες συνεργασίας μπορούν να καταχωρήσουν τις ευκαιρίες τους με στόχο να προσελκύσουν επιχειρηματικούς συνεργάτες από την εγχώρια αγορά στην οποία δραστηριοποιούνται ή να έλθουν σε επαφή με διεθνείς συνεργάτες. Η πλατφόρμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους χρήστες της για να ανακαλύψουν νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες, να αξιολογήσουν και να βαθμολογήσουν τα προγράμματα συνεργασιών που προσφέρουν οι εταιρείες και να έρθουν σε επαφή με πωλητές μέσα από τις φόρμες και το προφίλ κάθε εταιρείας που είναι εγγεγραμμένη στην πλατφόρμα.

Η ιδέα για το Elioplus ξεκίνησε να παίρνει μορφή πριν από δύο περίπου χρόνια, όταν οι ιδρυτές του project αναζητούσαν προϊόντα για να προσθέσουν στο πορτφόλιο της εταιρείας διαδικτυακού μάρκετινγκ που διατηρούσαν, ψάχνοντας ανάμεσα σε χιλιάδες καθιερωμένες εταιρείες και καινοτόμες startups, μία διαδικασία η οποία αποδείχθηκε για αυτούς κουραστική και αναποτελεσματική.

Στόχος της ελληνικής startup είναι να δημιουργήσει μία πλατφόρμα μέσα από την οποία οι επιχειρήσεις μπορούν να ανακαλύψουν ευκαιρίες επιχειρηματικών συνεργασιών με εύκολο και αποτελεσματικό τρόπο. Μακροπρόθεσμος στόχος είναι να αναπτυχθεί σε τέτοιο βαθμό η πλατφόρμα ώστε να επιτρέπει στους χρήστες της να συγκρίνουν διαφορετικούς πωλητές και την ποικιλία των προϊόντων που προσφέρουν, ενώ από την άλλη πλευρά να παράσχει στις εταιρείες – πωλητές εργαλεία με τα οποία θα αναπτύξουν τις τοπικές αγορές του και να “ανοίξουν” νέες αγορές. Η εταιρεία σχεδιάζει νέα χαρακτηριστικά της πλατφόρμας που θα βοηθήσουν τους πωλητές να προσελκύσουν υψηλής ποιότητας συνεργάτες και να μειώσουν τις χαμένες επιχειρηματικές ευκαιρίες.

Επιπλέον, η Elioplus επικεντρώνει το εγχείρημά της στο να βοηθήσει startup εταιρείες να μεγαλώσουν τα έμμεσα κανάλια πωλήσεών τους και σχεδιάζει να τις ενδυναμώσει με στρατηγικές και εργαλεία που θα τους επιτρέψουν να συνεργαστούν με άλλες εταιρείες από τους τομείς στους οποίους δραστηριοποιούνται αλλά και να επεκταθούν σε νέες αγορές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ