Metis: Αρωγός στον ψηφιακό μετασχηματισμό ναυτιλιακών εταιριών

Δείξαμε καινούργιες λειτουργίες στα «Ποσειδώνια 2022», είπε στο emea.gr ο Marketing and Partner Relations Manager, Ανδρέας Συμεωνίδης.

Κάθε μέρα που περνάει καθίσταται πιο ξεκάθαρη (και) για τις εταιρίες του ναυτιλιακού κλάδου, η αδήριτη ανάγκη να εισέλθουν σήμερα στο… αύριο. Δηλαδή, να εκσυγχρονίσουν νοοτροπίες, εργαλεία και τρόπο δουλειάς. Ν’ αλλάξουν… πορεία πλεύσης.

Το επιβάλλουν ακόμα περισσότερο οι συνθήκες και οι εξελίξεις, καθώς σε διαφορετική περίπτωση -αργά ή γρήγορα- το…«καράβι θα εξοκείλει».

Πλέον, αποτελεί μονόδρομο -για ν’ αποφευχθούν δυσάρεστες καταστάσεις και «φουρτούνες»- ο ψηφιακός μετασχηματισμός τους.

Αρωγό στην προσπάθειά τους αυτή, οι εταιρίες του ναυτιλιακού κλάδου, έχουν τις εταιρίες που ειδικεύονται στις ψηφιακές τεχνολογίες και υπηρεσίες. Είναι οι «πλοηγίδες» που θα οδηγήσουν σήμερα τις ναυτιλιακές εταιρίες στο… αύριο.

Μια από τις σημαντικότερες «πλοηγίδες» που οδηγούν στην ψηφιακή εποχή είναι η εταιρεία πληροφοριακών συστημάτων, METIS Cyberspace Technology.

Το emea.gr συνάντησε -στο περιθώριο της διεθνούς ναυτιλιακής έκθεσης, «Ποσειδώνια 2022»- τον Marketing and Partner Relations Manager στην εταιρία, Ανδρέα Συμεωνίδη.

«Η Metis κάνει μια προσπάθεια τα τελευταία χρόνια να βοηθήσει τις ναυτιλιακές εταιρίες στον ψηφιακό τους μετασχηματισμό. Αυτό το κάνουμε κάθε μέρα, μέσα από τη δουλειά μας. Αυτό ήρθαμε να δείξουμε φέτος στα “Ποσειδώνια”» μας είπε.

Προσθέτοντας: «Ήρθαμε να δείξουμε τις καινούργιες λειτουργίες τις οποίες βγάζουμε. Και νομίζω ότι η ανταπόκριση που πήραμε από τους καλεσμένους ήταν πολύ θετική. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι σε όλα τα επίπεδα».

«Τα “Ποσειδώνια”, έτσι και αλλιώς, έχουν τον δικό τους χαρακτήρα»

Ζητήσαμε από τον κύριο Συμεωνίδη να μας πει και «δύο κουβέντες» για την επαναλειτουργία της διεθνούς ναυτιλιακής έκθεσης.

«Όπως φάνηκε και στην πράξη, ο κόσμος της ναυτιλίας ήταν “πεινασμένος” και “διψασμένος” να συναντηθεί πάλι από κοντά» ανέφερε και συνέχισε: «Ν’ ανταλλάξει χειραψίες, ν’ ανταλλάξει ιδέες, να γνωρίσει νέα πράγματα και να δει, επίσης, νέα πράγματα.

Ο κόσμος ήταν πολύς, όντως, ξεπέρασε και τις δικές μας προσδοκίες. Και είμαστε πολύ χαρούμενοι γι’ αυτό.

Τα “Ποσειδώνια”, έτσι και αλλιώς, έχουν τον δικό τους χαρακτήρα. Είναι μια γιορτή της ναυτιλίας. Όλη η ναυτιλιακή κοινότητα θα περάσει και όντως το απέδειξε και φέτος. Ελπίζουμε να είναι έτσι και τις επόμενες χρονιές».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ