Καλαμάτα: Δύο μήνες πριν την απόφαση “μνημείο”, εγκρίθηκε κονδύλι 280.000 για συστήματα που χρειάζονται το 5G!

Η ανακοίνωση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης της Καλαμάτας, με την οποία τερματίζει την λειτουργία του 5G, θεωρείται μνημείο τεχνοφοβίας και πλήρους σύγχυσης,ενώ έρχεται σε απόλυτη σύγκρουση με την απόφαση που πήρε το ίδιο συμβούλιο μόλις 2 μήνες πριν.

Η εισηγητική έκθεση πάνω στην οποία στηρίχθηκαν οι αντιδράσεις,  ελέγχεται και για ρατσιστικές συμπεριφορές, για τις οποίες όπως ακούγεται έχουν ήδη επιληφθεί οι αρμόδιες αρχές. Αυτό όμως δεν εμπόδισε την απόφαση πριν από 2 μήνες, να προμηθευτεί η πόλη υπολογιστές και να δημιουργήσει σημεία ενημέρωσης των τουριστών, σημεία τα οποία χρειάζονται τις υψηλές ταχύτητες του 5G για να λειτουργήσουν ιδανικά. 

Η απόφαση “μνημείο” του δημοτικού συμβουλίου στηρίζεται στην υπογεννητικότητα της χώρας (!) η οποία επιδεινώνεται από το 5G (σ.σ χωρίς κανένα στοιχείο). Στην ανακοίνωση επίσης αναφέρεται και η “αθρόα προσέλευση μεταναστών” η οποία όπως συμπεραίνεται από την έκθεση θα δώσει την χαριστική βολή στην πόλη. 

Με άλλα λόγια, φταίει το 5G που στην Καλαμάτα δεν υπάρχουν πολλές γεννήσεις. 

Όπως μεταξύ άλλων αναφέρει η ανακοίνωση:

«Η χώρα μας βρίσκεται υπό καθεστώς υπογεννητικότητας εδώ και μερικά χρόνια ενώ παράλληλα γίνεται και αθρόα προσέλευση μεταναστών. Μέσα σε αυτή τη δραματική συγκυρία η εφαρμογή υψηλών επιπέδων ακτινοβολίας, βάσει της διεθνούς βιβλιογραφίας θα μπορεί να “στειρώσει” τον Καλαματιανό πολίτη και να δώσει πλέον των λοιπών δυσμενών επιπτώσεων και τη χαριστική βολή στην πόλη σας και να συμβάλει γενικότερα στο δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας».

«Σήμερα έχετε μία ιστορική ευκαιρία να διαφυλάξετε τη δημόσια υγεία στην περιοχή σας, την ποιότητα ζωής του πολίτη της Καλαμάτας και ακόμα πιο σημαντικό τη βιωσιμότητα της επόμενης γενιάς, αλλά ίσως και μια γενιάς που ενδεχομένως ελέω 5G να μην γεννηθεί ποτέ».

Η υπογραφή της συμφωνίας με την Wind για το πιλοτικό δίκτυο 5G

Τι λέει ο Δήμαρχος

Ο δήμαρχος της Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, μπορεί να βγήκε μετά την απόφαση να καταδικάσει την απόφαση του συμβουλίου, όμως κατά την διάρκεια του κράτησε μετριοπαθή στάση, δηλώνοντας πως δεν θα ανανεώσει τη σύμβαση με τη Wind πριν γίνουν νέες μετρήσεις και πριν διεξαχθεί -το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου- επιστημονική ημερίδα για το θέμα.

Αξίζει να σημειωθεί πως όσοι κατάφεραν να σταματήσουν το πιλοτικό πρόγραμμα στην πόλη, εξέφρασαν την άποψη πως ο Δημόκριτος, το κορυφαίο ερευνητικό κέντρο της χώρας, δεν έχει δικαιοδοσία να απαντήσει για τις μετρήσεις της ακτινοβολίας, όμως από την άλλη, παρουσίασαν στο συμβούλιο μελέτες “επιστημόνων” από το διαδίκτυο που συνηγορούν στην άποψη τους. 

Τεχνοφοβία μεν, ηλεκτρονικοί υπολογιστές από την άλλη

Παρά το τεχνοφοβικό παραλήρημα του δημοτικού συμβουλίου, το ίδιο σώμα δεν είχε πρόβλημα να εγκρίνει επένδυση σχεδόν 280.000 ευρώ, για “προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού πληροφορικής και επικοινωνιών συστήματος ηλεκτρονικής πληροφόρησης πολιτών και επισκεπτών στην πόλη της Καλαμάτας.
Προμήθεια και τοποθέτηση περιπτέρου για την εγκατάσταση συστήματος ηλεκτρονικής πληροφόρησης πολιτών και επισκεπτών στην κεντρική προκυμαία της Καλαμάτας.
Διαμόρφωση χώρου για την εγκατάσταση συστήματος ηλεκτρονικής πληροφόρησης πολιτών και επισκεπτών στο Ιστορικό Δημαρχείο Καλαμάτας.

Πρόκειται για τη δημιουργία δύο καινοτόμων τουριστικών καταστημάτων πληροφόρησης («Infopoints») στην πόλη της Καλαμάτας, το ένα στο Ιστορικό Κέντρο, που θα στεγαστεί στο κτήριο του ιστορικού Δημαρχείου και το δεύτερο στην παραλιακή ζώνη, σε επισκέψιμο χώρο μεγέθους περιπτέρου, που θα κατασκευασθεί εκ νέου και θα τοποθετηθεί σε πολυσύχναστο σημείο, πολύ κοντά και στο χώρο άφιξης των κρουαζιερόπλοιων.
Τα δύο αυτά τουριστικά καταστήματα θα είναι ηλεκτρονικά συνδεδεμένα μεταξύ τους.”

Η απόφαση αυτή πάρθηκε από ίδιο δημοτικό συμβούλιο, πριν από 2 μήνες και συγκεκριμένα την 1η Οκτωβρίου τρέχοντος έτους στην υπ’ αριθμ. 18/2019 συνεδρίασή του, όπως φαίνεται στην ιστοσελίδα του Δήμου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ