Με διαφορά πρώτη στις ΗΠΑ η Tesla

Ξεπέρασε το 70% το μερίδιο της αυτοκινητοβιομηχανίας στην αμερικανική αγορά ηλεκτροκίνησης

Τα ηνία στην αμερικανική αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων διατηρεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Tesla.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έγκυρης ιστοσελίδας Trading Platforms η αυτοκινητοβιομηχανία της οποίας ηγείται ο Ίλον Μασκ κατέχει μερίδιο 74% επί της συνολικής αγοράς ηλεκτροκίνησης στις ΗΠΑ, με τις συνολικές πωλήσεις την τριετία 2018-2021 να ξεπερνούν τα 430.000 οχήματα.

Μάλιστα τα μοντέλα της πρώτης δεκάδας μονοπωλούν σχεδόν εξ’ ολοκλήρου το ενδιαφέρον των Αμερικανών οδηγών. Αυτή τη στιγμή το Model 3 της Tesla είναι το μοντέλο με τις μεγαλύτερες πωλήσεις της τελευταίας τριετίας, οι οποίες ανέρχονται συνολικά σε 296.392, αρκετά μπροστά από τους ανταγωνιστές στην εν λόγω αγορά.

Τα άλλα δύο μοντέλα της Tesla (Model S και Model X) κατέχουν από κοινού το 11,5% της συνολικής αγοράς με πωλήσεις 67.335 και 67.225 οχημάτων αντίστοιχα από το 2018, ενώ συνολικά τα τρία μοντέλα της αυτοκινητοβιομηχανίας κατέχουν την μερίδα του λέοντος στην αμερικανική αγορά.

Αρκετά πίσω από την Tesla στον τομέα της αυτοκίνησης βρίσκεται η Chevrolet με το Chevy Bolt (57.629 πωλήσεις) και η Nissan με το Nissan Leaf. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως η ιαπωνική φίρμα είναι η μοναδική εταιρεία πέρα από την Tesla με ποσοστό άνω του 5% επί της συνολικής αγοράς της ηλεκτροκίνησης στις ΗΠΑ.

Το Μάιο, το περιοδικό Forbes τοποθέτησε την Tesla στην 8η θέση της λίστας με τις μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως, με κεφαλαιοποίηση που ξεπερνά τα 710 δισ. δολάρια.

«Η Tesla δεν έχει την πρωτιά μόνο στην αμερικανική αγορά, αλλά έχει καταστεί ηγέτης της ηλεκτροκίνησης και σε άλλες μεγάλες αγορές όπως η Κίνα και η Ευρωπαϊκή Ένωση». Η συμβολή της Tesla στην αύξηση της δημοφιλίας της ηλεκτροκίνησης έχει θέσει της βάσεις ώστε η εταιρεία να διατηρήσει την ηγετική της θέση στην αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και τα επόμενα χρόνια» σχολιάζει o Rex Pascual, συντάκτης της Trading Platforms.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ