Ποια είναι η αυτονομία του ηλεκτρικού Kia e-Niro

Tο Kia eNiro διακρίθηκε ως το ‘Καλύτερο Ηλεκτρικό Αυτοκίνητο’ στη διοργάνωση Global Mobi Awards 2019. 
 
Tα Global Mobi Awards, που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στην Πορτογαλία, επιβεβαιώνουν την προηγμένη τεχνολογία της Kia στην ηλεκτροκίνηση και απέναντι σε ένα συνεχώς αυξανόμενο και ιδιαίτερα ανταγωνιστικό σύνολο άλλων ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Τα βραβεία Global Mobi Awards ανακοινώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στην Λισαβόνα μεταξύ και άλλων βραβεύσεων σχετικά με την έξυπνη κινητικότητα.
 
Το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Kia, το eNiro, προσφέρει αυτονομία έως 455 χιλιόμετρα με μια μόνο φόρτιση και έως 615 χιλιόμετρα ηλεκτροκίνησης στην πόλη. Διατίθεται ήδη σε επιλεγμένες αγορές της Ευρώπης προσφέροντας τη μεγαλύτερη αυτονομία από τα περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και ακόμη από αρκετά συμβατικά βενζινοκίνητα. Ο μοναδικός συνδυασμός στυλ και πρακτικότητας συνοδεύεται με την ασυναγώνιστη 7ετή εγγύηση των 150.000 χιλιομέτρων της Kia, η οποία καλύπτει τόσο την μπαταρία όσο και τον ηλεκτροκινητήρα.
 
Ανάλογα με την αγορά, το eNiro προσφέρεται με την μεγάλη μπαταρία λιθίου- ιόντων πολυμερών χωρητικότητας 64 kWh, καθώς και με την μικρότερη των 39,2 kWh που διασφαλίζει αυτονομία έως 289 χιλιόμετρα. Σε ταχυφορτιστή 100 kW απαιτούνται μόλις 42 λεπτά ώστε η μπαταρία των 64 kWh του eNiro να φορτίσει από το 20% έως το 80% του περιεχομένου της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ